UHAPŠENI DRŽAVLJANI SRBIJE Austrijska policija objavila rat dilerima droge
Youtube/Printscreen

Tokom operacije "Kobra" u oktobru i novembru pronađeno je i oružje, a osumnjičeni je tokom saslušanja priznao napad nožem u Bregencu.

Deset osumnjičenih uhapšenih tojkom operacije "Kobra" pretežno su već poznati pripadnici kriminalnih grupa iz Srbije, Nemačke i Austrije.

Kako je saopštila Državna kancelarija kriminalističke policije, prvo su uhapšena dvojica dilera iz Srbije, za koje se sumnja da su prodavali heroin u Vorarlbergu.

Dvojica optuženih verovatno su u roku od nekoliko dana preprodali skoro 110 grama heroina raznim mušterijama u Vorarlbergu. Prilikom hapšenja zaplenjeno je dodatnih 380 grama heroina i 40 grama kokaina, koji su očigledno takođe bili namenjeni prodaji u Vorarlbergu.

Dobili po nekoliko godina zatvora

"Srpska" kriminalna grupa od ranije je poznata policiji Vorarlberga, koja je prošle godine uhapsila trojicu njenih pripadnika, dok je jedan njihov član uhapšen u Hrvatskoj i izručen Austriji.

Njih četvorica su već osuđeni od strane Regionalnog suda na zatvorske kazne u trajanju od nekoliko godina.

Zaplenjena droga vredna 50.000 evra

Tokom policijske operacije "Kobra" u oktobru i novembru zaplenjena je droga ukupne vrednosti skoro 50.000 evra, koja bi na ulici dostigla tri puta veću vrednost.

Od deset osoba koje su uhapšene, ukupno osam je poslato je na odsluženje kazne u zatvor Feldkirh. Prema saopštenju policije, još 25 do 30 kupaca droge, biće prijavljeno javnom tužilaštvu u Feldkirhu u narednih nekoliko nedelja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading