Srpski Džek Trbosek  uskoro na slobodi?
Foto: privatna arhiva

Foto: Marinko Magda sa sestrom i majkom

Advokat Slavko Petrić je Višem sudu u Subotici podneo molbu za uslovni otpust, navodeći da je naš sud nadležan da odlučuje o tome jer je presuda mađarskog suda priznata u Srbiji, kao i da je Marinko Magda izdržao preko dve trećine kazne.

- Magda se sada nalazi u zatvoru Čilag u Segedinu. Njegovo dosadašnje ponašanje i kazna koju je izdržao ukazuju da neće izvršiti novo krivično delo dok traje uslovni otpust. On se tokom izdržavanja kazne tako popravio da se može s osnovom očekivati da će se na slobodi dobro vladati i da neće učiniti novo krivično delo do isteka kazne - naveo je Petrić u molbi.  

Srpski Džek Trbosek  uskoro na slobodi?

Foto: privatna arhiva

 

Advokat Slavko Petrić traži uslovni otpust za svog klijenta

Magda se tereti za ubistvo 14 ljudi i dece. Uhapšen je u svom stanu u Mađarskoj 1994. godine, a suđeno mu je u Budimpešti gde mu je sudija Zoltan Varga izrekao doživotnu robiju. Prema zakonima Mađarske, robijaš tek posle 25 godina može da bude uslovno pušten iz zatvora, tako da je Magda u februaru 2019. tražio uslovni otpust. Sud je odbio molbu višestrukog ubice i obavestio ga da najranije 2021. može ponovo da traži puštanje na uslovnu slobodu.

Srpski Džek Trbosek  uskoro na slobodi?

Foto: privatna arhiva

 

Marinko Magda iz mlađih dana

Sud je 2019. utvrđivao da li je Magda ispunio sve uslove za otpust, ali je procenio da nije spreman za izlazak na slobodu, jer nije pokazao nijedan znak kajanja za počinjene zločine! Objasnili su da na odluku najviše utiče njegovo ponašanje u zatvoru, sklop njegove ličnosti i budući planovi, kao i nagrade koje je dobio za vreme robije. U slučaju da se svi ovi uslovi ispune, konačnu odluku donose stručnjaci koji procenjuju da li može ponovo da se uklopi u društvo i da li je opasan po okolinu. Čak i kada bi sud usvojio njegovu molbu za uslovni otpust, Magda ne bi imao razloga za slavlje jer ga u Srbiji čeka robija od 40 godina i bio bi prebačen u srpski zatvor.

Advokat Petrić je podneo molbu 12. avgusta ove godine jer je njegov klijent izdržao preko dve trećine kazne i očekuje da će je Viši sud u Subotici uskoro uzeti na razmatranje.

Srpski Džek Trbosek  uskoro na slobodi?

Foto: privatna arhiva

 

Magda iz vremena kada je bio pripadnik Legije stranaca

Bio pripadnik Arkanovih tigrova

Marinko Magda bio je pripadnik Legije stranaca, kao i Arkanovih „tigrova“, a Miloš Kordić, nekadašnji šef Odeljenja za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u MUP-u Srbije, posle njegovog hapšenja otkrio je kako je šokirao srpske policajce.

- Magda je natprosečno inteligentan, ima životinjske instinkte i naučen je da preživljava legionarski, jer je bio u Legiji stranaca. S njim smo razgovarali u zatvoru u Segedinu. Sedeo je u sredini ćelije, a ruke su mu bile vezane lancima. Na pitanje kako je ušao u jednu od kuća, odbrusio je: „Nemojte da me potcenjujete!“ Posle toga je preko ruku prebacio ćebe i posle 15 sekundi je izvukao slobodne ruke, na sveopšte zaprepašćenje - ispričao je Kordić. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading