Australijsku manekenku ubio srpski makro?
Foto: Printscreen

 

 

Australijska policija na pragu je da posle punih 27 godina reši misteriozni nestanak manekenke Ravel Balmejn. Inspektori su u četvrtak uhapsili pet članova srpske kriminalne organizacije, među kojima je i Zoran Stanojević (63), Ravelin makro koga mediji dovode u vezu sa njenim ubistvom!

Htela da pobegne iz prostitucije

Mark Kolton, bivši plejboj i vlasnik „Hard-rok kafea“ u Sidneju koji je bio umešan u šverc narkotika, svojevremeno je ispričao da je koristio seksualne usluge nestale manekenke i da joj je dao 1.000 dolara da izađe iz sveta prostitucije i narkomanije.

- Kada sam joj dao pare, pitala me je za još dodatnih 1.000 dolara jer je želela da ode u Japan da pleše - ispričao je on.

Dan pred put jedna njena cipela, torba, ključevi i stvari pronađeni su razbacani u četiri sidnejske ulice.

Kolton je tvrdio da je šef bordela želeo smrt Ravelove jer je potkradala i njega i klijente. Kasnije je demantovao da je tako nešto rekao.

Australijsku manekenku ubio srpski makro?

Foto: Printscreen

 

 

Nekoliko dana nakon što je policija najavila da će ponovo otvoriti istragu misterioznog nestanka australijske lepotice 1994. godine, jake snage upale su na četiri imanja u Sidneju, uključujući i dva na kojima je uzgajan kanabis. Jedan posed u vlasništvu je upravo Stanojevića, za kojeg detektivi navode da je bio deo srpske organizovane kriminalne grupe koja je uzgajala kanabis na dva imanja u Sidneju i koordinirala krađu i prodaju luksuzne robe.

Australijsku manekenku ubio srpski makro?

Foto: Printscreen

 

 

- U njegovoj kući pronađeni su brojni predmeti koji potiču iz krađe, kao što su dizajnerske tašne, satovi, cipele i vrhunsko vino - navodi se u saopštenju policije objavljenom u četvrtak uveče.

Forenzičari pretražuju agenciju Srbina

U potrazi za novim dokazima policija je poslala specijaliste forenzičare u hotelsku sobu u kojoj je Ravel trebalo da se nađe kobne večeri sa Stanojevićem, kao i u njen stan, ali i u sedište kompanije „Select Companions“.

Prema pisanju australijskih medija, Stanojević je optužen za čak 36 krivičnih dela, a u petak je odbio da se pojavi pred Centralnim lokalnim sudom. Ono što je privuklo najviše pažnje u javnosti je informacija da je ovaj Srbin bio vlasnik eskort agencije u kojoj je manekenka radila u vreme nestanka. Iako mediji bruje o njegovoj umešanosti u ubistvo Ravel Balmejn, on još uvek nije zvanično optužen za ovaj zločin.

Australijsku manekenku ubio srpski makro?

Foto: Printscreen

 

 

- Nova tehnologija je naprednija nego što je bila pre 27 godina, tako da se nadamo da ćemo nešto pronaći i napredovati u istrazi - rekao je glavni inspektor Stjuart Bel, i dodao da specijalisti traže DNK, krv i druge dokaze koji su mogli da promaknu.

- Pokušavamo da identifikujemo Stanojevićevu lokaciju 5. novembra 1994. godine, kada je devojka nestala - dodao je sagovornik i naveo da se istražuje i alibi njegovih saradnika.

Policija nudi milion dolara za informaciju

U maju ove godine policija je ponudila nagradu od milion australijskih dolara za informaciju o nestanku Ravel Balmejn. Objavljena je i fotografija muškarca koju su istražitelji anonimno dobili. Taj muškarac je  identifikovan, a kako mediji prenose, ne radi se o Stanojeviću.

 

U vreme kada je tada 22-godišnja Ravel nestala, Stanojević je bio vlasnik „Select Companionsa“, jedne od dve agencije za pratnju za koju je ova manekenka u to vreme radila.

Mediji pišu da je kobne noći kada je nestala Ravel trebalo da se nađe upravo sa Stanojevićem i dvojicom njegovih prijatelja iz tadašnje Jugoslavije. Na adresu nije stigla i od tada nikada nije viđena. Pet godina kasnije proglašena je mrtvom iako telo nikada nije nađeno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading