PRODAVAČICA NESTALA, PROFESOR IZGOREO! Vatrogasci se juče krvnički borili s vatrenim stihijama u Zemunu i Obrenovcu
Foto: Alo.rs

Jovo Pilipović (94), penzionisani profesor matematike, nastradao je juče oko pet ujutro u požaru koji je buknuo u njegovom stanu u Grmečkoj ulici u Zemunu.

Samo par sati kasnije vatrogasci su odjurili u Ulicu Miloša Obrenovića u Obrenovcu, gde je vatra progutala kinesku robnu kuću i oštetila stanove u okolnim zgradama. U tom požaru povređene su tri žene i dva vatrogasca, dok se Valentina L. (45) vodi kao nestala.

Foto: Alo.rs

Foto: ATA images

Vatra je uznemirila žitelje Grmečke ulice koji su se više sati borili s vatrenom stihijom jer je, kako se kasnije saznalo, u stanu u kojem je izbio požar skladišten karton. Šta je uzrok znaće se tek po završenom uviđaju, ali se pretpostavlja da je vatra krenula od TA peći.

Komšije Jovana Pilipovića, koji je pronađen mrtav u stanu, rekle su da je profesor živeo sam, da ga je redovno posećivala ćerka Vesna, ali i da je profesor pre desetak godina počeo da skuplja karton „kako bi imao neku obavezu“.

Foto: Alo.rs

Foto: Tanjug

Par sati kasnije, oko 10.40 sati, ceo Obrenovac se našao pod dimom kada je izbio požar u kineskoj robnoj kući. Odmah su na teren poslati vatrogasci iz Obrenovca, Surčina, Batajnice, Železnika, Košutnjaka, Zvezdare i Zemuna. Borbu sa vatrenom stihijom im je otežavao vetar koji je plamen rasplamsavao.

Radnica iz lokala u prizemlju robne kuće ispričala je novinarima da su je alarmirali prolaznici rekavši joj da gori gornji sprat.

Foto: Alo.rs

Foto: Tanjug Miloš Milivojević

- Uleteo je mladić i povikao da gori krov i da izađemo napolje na bezbedno. Ljudi su počeli da beže iz svojih lokala. Vatra se brzo širila, bio je strašan prizor - rekla je ona.

Ostali bez domova

Požar u Obrenovcu zahvatio je i nekoliko stanova zgrade koja se nalazi blizu kineske robne kuće.

- Ne znam šta i kako se desilo, bio sam na poslu i čim sam saznao odmah sam došao. Kod kuće je bila moja maćeha, došla je policija i evakuisala je. U zgradi pored je snajka bila u stanu. I ona je evakuisana. Deo stana je izgoreo, svi prozori su popucali, nemam predstavu kolika je šteta - ispričao je jedan od oštećenih Obrenovčanina.

U jednom trenutku iz robne kuće je odjeknulo i nekoliko eksplozija. Koliko je situacija bila ozbiljna, svedoči činjenica da im je u pomoć poslato više od 20 cisterni sa vodom.

U avgustu izgoreo Kineski tržni centar

U avgustu ove godine Beograd je pogodio jedan od najvećih požara u kome je preko noći izgorelo više od 40.000 kvadrata Kineskog tržnog centra u Bloku 70 na Novom Beogradu. Kako je kasnije istragom utvrđeno, požar je izazvao radnik u restoranu brze hrane koji je zaboravio da isključi roštilj, zbog čega je eksplodirala plinska boca. Miloš Majstorović, komandant Vatrogasne brigade Beograd, tada je izjavio  da je gašenje ovog požara jedna od najvećih akcija koju je ta brigada ikada obavila.

Komentari (0)

Loading