NOVI DETALJI ISTRAGE U MORAVCU Otkriveno koliko je dugo Džonić kovao plan za ubistvo Đokića
Foto: Alo.rs

Da podsetimo, bivši vatrogasac uhapšen je zbog sumnje da je ubio svog brata od tetke Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju, u noći između 26. i 27. septembra u aleksinačkom selu Moravac.

Uhapšen je tri nedelje kasnije, a osim njemu, lisice na ruke stavljene su i njegovim sinovima Milan i Stefanu, kao i mestanima Moravca Kostadinu i Aleksandru Miloseviću, poznatijim kao braća Jojke.

Majstor

- Dosadašnja istraga pokazala je da je prigušivač koji je korišćen prilikom zločina napravljen još u aprilu mesecu, gotovo šest meseci pre zločina u Moravcu. Navodno, navoj, koji je Džonić tražio od jednog meštanina da mu napravi, bio je izuzetno loše urađen, odnosno, nije baš mogao do kraja da legne na cev pištolja - priča izvor.

- Zbog toga je oružje iz kojeg je pucano na Đokiće moralo da se drži sa dve ruke - zaključuje sagovornik iz istrage.

NOVI DETALJI ISTRAGE U MORAVCU Otkriveno koliko je dugo Džonić kovao plan za ubistvo Đokića

Alo.rs

 

Pred Višim tužilastvom u Nišu ispitan je meštanin Moravca koji je metalostrugar, a navodno je pravio navoj.

- Prva informacija je bila da je on pravio prigušivač, a sada postoji sumnja da je on Džioniću dao alat kojim je on sam izradio navoj - priča sagovornik.

- Čovek je na saslušanju potvrdio da nije znao šta pravi, ali da mu Džonić nije pominjao ni deo za poljoprivrednu mašinu, kako se u početku spekulisalo.

Vestačenje

Podsetimo, u tužilastvo su pre nekoliko dana pristigla veštačenja pištolja, okvira, kao i kutije u kojoj je oružje držano.

- Na pištolju je pronađen DNK trag Lidije Đokić, što znači da je devojka pokušala da se odbrani od svog strica i uhvatila oružje. Medutim, zanimljivo je da su nađeni i tragovi Milana i Stefana Džonića, ali da veštaci nisu mogli da odrede na koji način je njihov biološki materijal završio na oružju - kaže izvor za Kurir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading