PSIHOPATA Velja Nevolja tražio slike leševa da bi govorio o dva ubistva u Crnoj Gori, na saslušanju izazivao tužioce
Foto: ATA Images

Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković, koji se sumnjiče da su 14. oktobra 2020. u Spužu ubili Damira Hodžića i njegovog šuraka Adisa Spahića, a potom oteli „škaljarca“ Mila Radulovića Kapetana, juče su u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu negirali krivicu!

PSIHOPATA Velja Nevolja tražio slike leševa da bi govorio o dva ubistva u Crnoj Gori, na saslušanju izazivao tužioce

Foto: Estock

 

Kako Alo! saznaje, oni su u izjavili da u vreme brutalnih likvidacija „nisu ni bili u Crnoj Gori“.

- Rekli su da nemaju nikakva saznanja o zločinima za koje ih sumnjiči crnogorsko tužilaštvo - navodi naš izvor. 

Advokat Dejan Lazarević rekao je novinarima nakon saslušanja da njegovi branjenici nisu mogli da odgovore na pitanja jer „nisu dobili kompletan materijal“.

- Odbrana je dobila samo naredbu o sprovođenju istrage crnogorskog tužilaštva, ali ne i DNK tragove i fotografije. Stoga moji branjenici nisu mogli da se izjasne na navode o uklanjanju tela i tragova, kao i o krečenju kuće - rekao je Lazarević.

Ispitivanju su juče prisustvovali glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katanić i njegov kolega Saša Čađenović. Oni su u Beograd doputovali u utorak, nakon što je srpsko pravosuđe prihvatilo zamolnicu tamošnjeg tužilaštva da im to odobri jer su zločini počinjeni u njihovoj državi.    

Osumnjičeni su na saslušanje prevezeni iz Okružnog zatvora u zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici. Policijski automobil u kojem su bili pratilo je još nekoliko službenih vozila, a deo grada je bio zatvoren iz bezbednosnih razloga. Po davanju iskaza, oni su vraćeni u pritvor gde se nalaze od 4. februara, kada su uhapšeni zbog sumnje da su počinili niz najtežih krivičnih dela.

PSIHOPATA Velja Nevolja tražio slike leševa da bi govorio o dva ubistva u Crnoj Gori, na saslušanju izazivao tužioce

Foto: Estock

 

Podsetimo, Belivuk, Miljković i Janković navodno su u oktobru prošle godine najpre ilegalno ušli u Crnu Goru, a potom od saradnika Ratka Živkovića iznajmili kuću u Spužu. Oni su Hodžića i Spahića tamo namamili služeći se mobilnim telefonom „škaljarca“ Mila Radulovića Kapetana, koji je bio prisutan. Sumnja se da je Belivuk ubio Hodžića sa tri hica iz pištolja u glavu, a da su potom Miljković i Janković nasrnuli na Spahića, vezali ga za stolicu, mučili i na kraju ubili. Navodno, posle zločina su okrečili kuću i oprali podove kako bi uklonili tragove. Pre nego što su napustili Crnu Goru oteli su Radulovića, koga su mesecima mučili na nepoznatoj lokaciji, a potom mu smrskali glavu lopatom. Istog dana kada su Hodžić i Spahić likvidirani, a Radulović kidnapovan, u vikendici u Ritopeku ubijen je Lazar Vukićević.

Pod istragom 11 kavčana

Osim protiv Belivuka, Miljkovića i Jankovića, crnogorsko tužilaštvo istragu za ubistva Hodžića i Spahića vodi protiv 11 svojih državljana. Istragom su obuhvaćeni vođe kovačkog klana Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer i Igor Božović, ali i njihovi saradnici Radivoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Radoje Živković, Ratko Živković, Miloš Radonjić, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Odgovaraće i za ubistvo Mitića

Tužilaštvo za organizovani kriminal prikupilo je dokaze koji ukazuju da su članovi grupe Veljka Belivuka učestvovali i u ubistvu Nikole Mitića (33). Njemu su, navodno, 10. avgusta prošle godine preprečili put dok je bio u „hondi sivik“ na Dedinju, a potom ga oteli, vezali i ubacili u „škodu superb“. Sumnja se da su ga tukli do stadiona Partizana u Humskoj, gde su nastavili da ga muče. Kasnije su ga navodno odveli u vikendicu u Ritopeku, gde su mu najpre isekli prste na nozi, a potom ga zaklali. Posle zločina bacili su njegov telefon u Dunav i rešili se njegovog automobila.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading