ŠOK OBRT U ISTRAZI UBISTVA PORODICE ĐOKIĆ! Osumnjičeni Džonić objasnio odakle DNK njegovih sinova na oružju!
Alo/ Ilustracija

 

DNK tragovi Milana i Stefana Džonića pronađeni su na pištolju iz koga je njihov otac Goran, kako se sumnja, ubio tročlanu porodicu Đokić, a bivši vatrogasac ponovo je šokirao svojim objašnjenjem odakle tragovi njegovih sinova na oružju

- Veštačenja pištolja iz kog su ubijeni Đokići pristigla su u Više tužilaštvo u Nišu, a ispostavilo se da na oružju ima i bioloških tragova Milana i Stefana Džonića, koji su, pored oca, uhapšeni zbog ubistva rođaka Gorana, Gordane i Lidije. Kako je naznačeno u veštačenju, ne može se sa sigurnošću reći ko je ostavio koliki trag, ali nesporno je da ih ima - kaže izvor: - Pored pištolja, veštačeni su i okvir, futrola, kao i kutija u kojoj je bio odložen.

Prema rečima sagovornika, Goran Džonić je do sada davao oprečne izjave o pištolju, koji je nađen u dimnjaku u kući njegove supruge u Aleksincu, i to nakon što je on sam istražiteljima priznao gde ga je sakrio.

- On je prvo tvrdio da niko od njegovih ukućana nije znao da on poseduje pištolj. Posle toga je promenio ploču, pa je objašnjavao kako su svi znali za njegovo oružje, da je ono bilo vidno istaknuto, da su ga svi pipali. Čak je rekao i da je svojim unučićima davao taj pištolj da se igraju i da su svi zajedno ispaljivali čaure iz njega - kaže izvor Kurira.

Foto: Alo! arhiva

 

 

Da podsetimo, Milan i Stefan Džonić za noć ubistva, koje se dogodilo između 26. i 27. septembra u ataru sela Moravac, imaju alibi. - Njihove kolege su potvrdile da su kobne noći bili na svojim radnim mestima u Vatrogasnoj jedinici i u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Pretpostavlja se da oni svakako nisu pucali u Đokiće, ali nije isključena mogućnost da su na neki način bili u kontaktu sa oružjem, moguće neposredno, ali i preko odeće, ukoliko je oružje bilo umotano u neki njihov džemper ili majicu - objašnjava izvor. Navodno, problem stvara što su sinovi, prema rečima izvora, na saslušanju rekli da ne znaju da otac ima oružje.

- Supruga Suzana je rekla da je Goran imao pištolj dok je radio pri MUP, ali da ga je razdužio kada se penzionisao. Pištolj koji je veštačen i iz kog je počinjeno trostruko ubistvo niko nije spominjao - kaže izvor: - Na tom pištolju su nađeni biološki materijali još nekoliko osoba koje sa ovim slučajem nemaju veze.

 

 

 

Komentari (0)

Loading