Počelo suđenje Srbinu za ubistvo poznatog juvelira: Pljačkaš ubica vadio se na lošeg ujaka!
Foto: Alo.rs

Državljaninu Srbije (21), koji je uhapšen zbog ubistva poznatog bečkog juvelira (74) i brojnih pljački, počelo je suđenje u Austriji! Na početku ročišta on je priznao krivicu vadeći se na svog problematičnog ujaka?!

Srbin se tereti da je sa 19 uboda ubio draguljara, posle čega je pobegao u Češku. Međutim, uhapšen je u toku bekstva na srpsko-mađarskoj granici. Starca je napao pajserom u trenutku dok je gledao prstenje, nakon što se prethodno predstavio kao ozbiljan kupac.   

- Kriv sam! U Austriju me je doveo moj ujak koji se bavi kriminalnom. On me je uputio kako da izvršim pljačke. Terao me je da koristim kokain i jako je problematičan - izneo je Srbin prvi put svoju odbranu. Više puta je stavljao ruke preko lica kako bi odao utisak da se kaje.

- Draguljara nisam hteo da ubijem. Mislio sam da je naoružan, jer je u jednom trenutku posegao negde sa strane. Tada sam ga izbo nožem - kazao je mladić, a na pitanje da li je pokrao plen dok je juvelir ležao krvav na zemlji, odgovorio je potvrdno.

Inače, utvrđeno je da je zločin počinio dok je bio mlađi punoletnik, zbog čega neće moći da dobije doživotnu kaznu.

Srbin se tereti i za čak 51 provalu. Nekoliko sati pre zločina, on i njegov saučesnik uleteli su pajserima i u stan austrijskog operskog pevača.

U februaru prošle godine pretukao je muškarca pajserom i ukrao mu zlatnike vredne 15.000 evra. Posle nekoliko meseci ukrao je nakit vredan 200.000 evra uz pretnju pištoljem, a gotovo u istom periodu je ukrao 270.000 evra iz sefa uglednog biznismena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading