Petar Rakočević tvrdi da nije ubio navijača FK RAD Filipa Lepojevića: Pištolj je sam opalio, od jakog udarca u glavu!

Petar Rakočević (36) i njegova braća Radovan (39) i Uroš (26), koji su optuženi za ubistvo navijača FK Rad Filipa Lepojevića (18), juče su u Višem sudu u Beogradu izjavili da se zločin dogodio iz nehata!  

Foto: Massnori Josida

 

Uviđaj na mestu ubistva u Bulevaru oslobođenja na Banjici

Petar je gotovo plačnim glasom rekao da su on i Uroš napadnuti u noći između 29. i 30. avgusta 2020. u kafiću na Banjici, navodeći da je L. P. njegovog brata pet puta izbo nožem dok je on zaradio dva udarca u leđa i 20 kopči na glavi. Od tada su živeli u strahu jer su L. P i njegova ekipa autom prolazili oko njegove piljarnice.  

- Kada smo prijavili napad, policajci su nam rekli da će nas ubiti pištoljima jer nisu uspeli noževima. Kupio sam pištolj jer mi je žena bila trudna, a ćerka je imala nepune dve godine. Crni auto nam je 5. septembra preprečio put, a iz njega je izašao Filip i potegao pištolj na mene. Udario sam ga po ruci i oružje je palo. Dok sam se saginjao da uzmem oružje, Filip me je šutnuo. Zamahnuo sam pištoljem, pa ga je cev zakačila po glavi, a on je mene udario pesnicom u stomak. Udario sam ga još jednom po glavi i pištolj je opalio - izjavio je Petar, dok je na pitanje tužioca koji mu je prst bio na obaraču rekao „nijedan“. 

Foto: Massnori Josida

 

Sukob braće i Filipove ekipe kulminirao pet dana posle obračuna u kafiću

 - Pištolj sam držao u čudnom položaju jer su mi ruke bile u zavojima posle povreda u kafiću. Opalio je od siline udarca u glavu - tvrdio je Petar.

Radovan Rakočević je rekao da ni u koga nije pucao, već da je samo vozio auto. Najmlađi brat, Uroš Rakočević je potvrdio da je iz Petrovog pištolja upucao Aleksu Đukanovića u butinu dok su se otimali oko oružja.  

Advokati su tražili ukidanje pritvora za svu trojicu, ali je sud to odbio. Petru je posle ovog ubistva zapaljena piljarnica, a njegovoj sestri cvećara, dok su na zgradama ispisane pretnje „Smrt Rakočevićima“ i nacrtana crna glava sa šakama preko usta i porukom „omerta“, koja je upozorenje da ne svedoče protiv mafije.  

Foto: privatna arhiva

 

Branilac braće Rakočević: Advokat Ivana Ostojić

Advokat Ivana Ostojić: Braća Rakočević nisu htela nikoga da ubiju

Advokat Ivana Ostojić, branilac braće Rakočević, rekla je u izjavi za Alo! da je na početku glavnog pretresa nezahvalno govoriti o daljem toku postupka. 

- Sigurna sam da će sud do kraja glavnog pretresa prekvalifikovati krivična dela koja se optuženima sada stavljaju na teret, kao i da će se dokazati da kritičnog dana nisu imali nameru da izvrše nijedno krivično delo - izjavila je Ivana Ostojić.    

Komentari (0)

Loading