UBIO SE VLADA SRCE Otrovao se lekovima u svojoj poslastičarnici!
Foto: Alo.rs

Vladislav Avramović (74) iz Kragujevca, poznatiji kao Vlada Srce, vlasnik poslastičarnice „L’amour“ u tom gradu i bivši košarkaš Radničkog, pronađen je mrtav u svom lokalu.

Kako saznajemo, biznismen je popio veliku količinu lekova, a sumnja se da se ubio zbog finansijskih poteškoća.  

- Istraga je u toku, ali postoje indicije da je reč o samoubistvu. Njegov ugostiteljski objekat je nekoliko dana zatvoren i na vratima piše da se izdaje. Navodno, posao mu nije dobro išao zbog situacije sa koronavirusom - navodi naš izvor.

Foto: Alo.rs

Vladin lokal foto: Aleksandar Đorđević

Kako dodaje, Hitna pomoć je primila poziv u 9.15 sati i lekari su pokušali da ga spasu.

- Nažalost, bilo je kasno. Na njegovom telu nisu primećene povrede, pa je zbog toga izdat nalog za obdukciju - dodaje naš sagovornik.

Njegova supruga Mirjana Petorvić izjavila je za medije da ga je ona zatekla mrtvog.

- Ja sam živela sa njim poslednjih godina. Ništa nije ukazivalo na to da može da se ubije. Rekao je da ide da se nađe sa prijateljima. Uveče sam ga zvala i nije se javio. Zaspala sam, a kad sam sutradan ustala i videla da nije spavao kod kuće, zabrinula sam se i došla u lokal, ali on se ubio - ispričala je Mirjana.

Foto: Alo.rs

Vladin lokal foto: Aleksandar Đorđević

 

Inače, Avramović je prvi kapital stekao 1972. godine, kada je odlučio da otvori jednu od prvih izdavačkih kuća u Kragujevcu. Novcem koji je zaradio kasnije je otvorio slatku kuću „Srce“, koja je ubrzo postala jedan od najpopularnijih brendova u gradu. Međutim, posle više godina je odlučio da je proda i otvori poslastičarnicu „L’amour“, koja je takođe poslata senzacija. U njoj su se slatkiši i kafe pripremali po italijanskoj recepturi.

Čitao knjige i slušao rok

Vladislav Avramović je po završetku tehničke škole voleo da putuje po svetu, takođe čitao je knjige i slušao rok muziku.

Po ulicama Kragujevca prodavao je čestitke, tapiserije i suvenire, a radio je i kao knjigovođa u pekari svog oca.

Njegov ugostiteljski objekat je na svom vrhuncu godišnje proizvodio 80 tona sladoleda i 25.000 kolača i torti. Zapošljavao je 55 radnika i desetak majstora za slatkiše. Poslastičarnica je snabdevala slatkišima 150 hotela, restorana i drugih objekata.

Vlada Srce je poslastičarnice otvorio u Bahreinu, Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu, Kataru, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Omanu, Maroku i Alžiru. Prva u lancu kafe-poslastičarnica „Srce“ otvorena je u Bahreinu. Arapski partner se ugovorom obavezao da u svakoj od tih zemalja otvori najmanje po jednu poslastičarnicu „Srce“. Vrednost tog ugovora o izvozu srskih slatkiša u arapske zemlje bio je 2,5 miliona evra.

Avramović je u Kragujevcu poznat i kao nekadašnji košarkaš Radničkog u koji je došao iz Jagodine negde oko 1970. godine. Igrao je sa više poznatih generacija ovog tima.

Komentari (0)

Loading