PODUČAVAJ DOBROTI I ČASTI I NA NEBU... Meštani Novog Pazara oprostili se od vaspitačice koja je poginula u saobraćajnoj nesreći
Foto: Alo.rs

Novi Pazar u suzama! Samra Numanović Zornić (34) iz Novog Pazara poginula je naočigled svoje porodice, kada su svojim vozilom sleteli u kanjon Morače u Crnoj Gori! Novi Pazar je u šoku jer je poginula jedna od omiljenih vaspitačica i veroučitelja u tom gradu, saznaje Alo!

PODUČAVAJ DOBROTI I ČASTI I NA NEBU... Meštani Novog Pazara oprostili se od vaspitačice koja je poginula u saobraćajnoj nesreći

Foto: Alo.rs

Samra Zornić foto: Facebook

Tragedija se dogodila u nedelju oko 9 sati u mestu Subadanj na putu Kolašin - Podgorica. Vozilo „opel“ novopazarskih tablica, u kojem se nalazila tročlana porodica Zornić, iz nepoznatog razloga sletelo je s puta i uletelo u kanjon Morače na mestu gde je dubok neverovatnih 70 metara. Vozilo se posle više prevrtanja survalo direktno u vodu na dnu kanjona, što je otežalo spasavanje putnika.

Samra je poginula na mestu, dok su njen suprug Rafet i sin Ahmed (14) s teškim povredama prebačeni u Klinički centar u Podgorici.

PODUČAVAJ DOBROTI I ČASTI I NA NEBU... Meštani Novog Pazara oprostili se od vaspitačice koja je poginula u saobraćajnoj nesreći

Foto: Alo.rs

foto: Zaštita sredine Kolašina

Kako saznajemo, meštani i poznanici Zornića su u šoku jer je reč o uglednoj porodici iz tog grada.

-  Samra je radila kao vaspitačica u vrtiću Mešihata Islamske zajednice i  kao veroučitelj u jednoj osnovnoj školi. Bila je među omiljenima u školi i kolektivu, zbog čega mnogi ne mogu da veruju da je više nema. Nek i na nebu podučava dobroti i časti. Završila je medresu Gazi Isa-beg i Fakultet za islamske studije (FIS). Cenjena je u svom gradu, ali i njen suprug koji je službenik Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Rafet ef. Zornić - navodi izvor blizak istrazi i dodaje da su pukom srećom preživeli njen suprug i dete:

- Kanjon je na tom delu dubok 70 metara i reč je o nepristupačnom predelu. Samra je bukvalno preminula pred očima sina i muža, koji su zadobili teške povrede, ali su bili u svesnom stanju. Dečak je zadobio povrede kuka, a zajedno sa ocem je prebačen u bolnicu u Podgorici. Njihovo stanje je stabilno i van životne opasnosti su - tvrdi naš sagovornik.

Popeo se uz kanjon i dozivao pomoć

Prema nezvaničnim informacijama, posle nesreće povređeni Rafet Zornić uspeo je da se popne uz klizav teren 150 metara do magistrale. Zaustavio je saobraćaj i zamolio ljude da pozovu pomoć. Nažalost, trenutak kada su sleteli u kanjon niko nije video.

- Dečak je izvučen s povredama kuka i karlice oko 11 sati, dok je telo nesrećne žene izvučeno sat i po kasnije - navodi izvor.

Nepristučnost terena je dosta otežalo spasavanje preživelih putnika iz „opela“.

PODUČAVAJ DOBROTI I ČASTI I NA NEBU... Meštani Novog Pazara oprostili se od vaspitačice koja je poginula u saobraćajnoj nesreći

Foto: Alo.rs

foto: Zaštita sredine Kolašina

Od Samre Zornić se opraštaju rođaci i prijatelji, a neki od njih su se oprostili na društvenim mrežama.

 „U teškoj saobraćajnoj nesreći poginula je moja bivša učenica Samra Zornić (34) dok su njen muž, takođe moj bivši učenik, i njihov sin Ahmed teško povređeni. Rafet i Samra su veroučitelji, skromni, uljudni, pozitivni, uvek veseli i nasmejani. Molim Alaha plemenitog da Samri pokloni lepi Dženet, da Rafetu i Ahmedu podari uspešan oporavak i porodici i prijateljima sabur“, napisao je jedan od poznanika.

Crna tačka već 50 godina

Kanjon Morače decenijama obeležen je kao crna tačka na saobraćajnim kartama zbog brojnih nesreća i tragedija. Sve je počelo pri samoj izgradnji magistrale u kanjonu 26. maja 1962, kada se dogodila najveća nesreća u istoriji građevinarstva u Jugoslaviji. Poginulo je 25 oficira, inženjera, tesara, armirača... kada se srušila skela prilikom betoniranja lukova na jednom od mostova. Od njenog puštanja u rad do danas broj žrtava u kanjonu se broji hiljadama. Srbija pamti nesreću od pre 20 godina, kada je beogradski autobus nedaleko od Podgorice sleteo u kanjon. Tom prilikom poginulo je 20 putnika, a 17 je povređeno. Slučaj iz 2000. još ledi krv u žilama, kada je posle više godina potrage pronađena mrtva porodica iz Srbije koja se survala u kanjon. Takođe, pre samo nekoliko godina poginulo je 13 osoba, a 33 je povređeno kada je sleteo autobus sa rumunskim turistima.

Na Fejsbuku se oglasio i Samrin nekadašnji profesor Hajrduin Balić.

„Duboko sam potrešen zbog vesti da je u udesu stradala supruga kolege Rafeta Zornića, koleginica Samra Zornić. Velika žalost. Poznajem tu porodicu. Samra mi je bila student na Fakultetu za islamske studije. Radi se o izuzetnoj porodici koju su krasile plemenite osobine“, naveo je Balić.

Zasad nije poznato gde i kod koga se porodica Zornić uputila tog dana, kao ni šta je uzrok sletanja vozila s puta. Veruje se da je nesreći kumovala kiša i klizav teren.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading