FILMSKA POTERA ZA LOPOVIMA SA BALKANA Srbin i Šiptar opljačkali pola Italije!
Foto: Alo.rs

Ojadili italijansko primorje! Srbin (50) i Albanac (30), za kojima italijanska policija traga već duže vreme zbog brojnih provala po letovalištima, konačno su pali! Njih dvojica su uhapšena posle duge policijske potere, a u njihovom vozilu službenici su pronašli „od igle do lokomotive!“.

Vest o hapšenju dvojice provalnika obradovala je italijansko primorje gde je lokalno stanovništvo mesecima živelo u strahu. Reč je o dvojcu koji je čistio sve pred sobom, a uhapšeni su u petak nedaleko od grada Vasto.

 FILMSKA POTERA ZA LOPOVIMA SA BALKANA Srbin i Šiptar opljačkali pola Italije!

Foto: Alo.rs

foto: Italijanska policija

- Dvojica muškaraca, pedesetogodišnji Srbin i tridesetogodišnji Albanac, obojica sa podebelim dosijeom, uhapšeni su zbog pljački, ali i zbog pružanja otpora policajcima prilikom hapšenja - navodi italijanski portal zonalocale.it.

Danas iznose odbranu

Dok čekaju svoje suđenje, dvojica uhapšenih su smeštena u pritvor u Vastu. Zamenik javnog tužioca Mišel Pekoraro rekao je da će se pred sudijom naći danas u ranim jutarnjim satima.

Takođe, njihov automobil je zaplenjen, a utvrđeno je da nema osiguranje.

Sve je počelo kada su se dvojica izgrednika oglušila na signal saobraćajne policije prilikom redovne kontrole na putevima grada Vasta.

- Policijski punkt se nalazio u ulici Via Martiri u Vastu. Njih dvojica, ugledavši patrolu, umesto da se zaustave, naglo su ubrzali i pobegli, što je dovelo do potere. Policajci su više puta koristili zvučne i svetlosne signale kako bi ih naveli da se zaustave, međutim, begunci nisu odustajali. Sve policijske snage iz okoline su alarmirane i posle 13 kilometara, na granici sa opštinom Kazalbordino, službenici su uspeli da ih zaustave pravljenjem blokade na putu - tvrde italijanski mediji.

Prilikom hapšenja, Srbin i Albanac su pružali otpor i otimali se, međutim, ubrzo su savladani i stavljene su im lisice na ruke.

- U njihovom crnom automobilu pronađeno je 615 evra u gotovini, tri vredna sata, tri para vrednih minđuša, dve narukvice, dva prstena, privezak, dvogled, plazma televizor od 47 inča i puni kanisteri benzina - navodi se između ostalog.

Reč je o plenu iz više kuća u kojima su počinili krađe, a istragom je utvrđeno da Srbin iza sebe ima brojne provale i krađe, a ilegalno je na teritoriji te zemlje. Albanac, takođe ilegalac, ima istoriju u krađama i posedovao je lažna dokumenta, zbog čega je naloženo njegovo proterivanje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading