Mesar slike leševa slao tajnim agentima!
Alo

 

Marko Miljković Mesar zapečatio je sudbinu kriminalne organizacije koju je vodio sa Veljkom Belivukom bolesnim porivom da se hvali „trofejima“. On je slike ubijenih žrtava slao saradnicima preko aplikacije Skaj, ne znajući da su se one u realnom vremenu pojavljivale i na kompjuterima tajnih agenata u Briselu koji su hakovali tu kriptovanu mrežu!

Mesar slike leševa slao tajnim agentima!

Alo

 

 

Prema pisanju američkog „Vol strit žurnala“, tri nedelje u martu i februaru belgijski inspektori su prisluškivali kriminalce koji su koristili Skaj aplikaciju. Upad u ovaj servis za razmenu poruka nije bio lak. Najpre su mogli samo da lociraju korisnike i vide njihove nadimke kojima su se služili, pa su slali tajne agente na teren da ih identifikuju. Kada je otkriveno da se jedan od servera Skaja nalazi u Francuskoj, policiji se ukazala prilika da uđe u svet kriminala. Uz pomoć međunarodnog tima hakera policija je konačno mogla da dešifruje polovinu od tri miliona poruka koje su se dnevno razmenjivale preko Skaja!

Mesar slike leševa slao tajnim agentima!

Alo

 

 

Evo slike žene, slomite joj noge

Upadom u aplikaciju Skaj belgijska i francuska policija nisu samo sprečile ubistvo srpskog sudije. Policajci su presreli milijardu poruka sa desetina hiljada uređaja sa Skajom širom sveta, što bi moglo da podstakne istrage godinama. Osim slika leševa, odsečenih glava, gomile kokaina i keša, „Vol strit žurnal“ navodi i primer neuspelog ubistva. Kada nije mogao da pronađe metu, ubica je dobio nova uputstva:  „Evo slike njegove žene. Slomite joj noge.”

- Obično u istrazi morate mnogo kopati da biste pronašli mali komad zlata. Ovde smo imali otvoreni rudnik zlata - rekao je kasnije belgijski federalni tužilac Frederik van Leu.

- To je bio Sveti gral - objasnio je kasnije belgijski ministar pravde Vinsent van Kikenborn. - Policija je mogla u realnom vremenu da čita poruke kriminalaca, predupredi njihove zločine ili da ih uhvati na delu!

Akciju hakovanja Skaj aplikacije belgijska policija je prvenstveno pokrenula kako bi stala na put trgovcima droge. U akcijama koje su usledile zaplenjeno je čak 88 tona kokaina koji je ušao u Evropu iz Južne Amerike. Ipak, agenti nisu ni slutili šta će sve pronaći na toj mreži. Tako je prema pisanju „Vol strit žurnala“, sprečeno ubistvo jednog sudije u Srbiji.

Mesar slike leševa slao tajnim agentima!

Alo

 

 

Gejmer im nabavio Skaj telefone

Prema pisanju medija, šifrovane Skaj telefone kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića nabavio je gejmer I. K., što je i sam priznao 19. maja u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

On je na saslušanju ispričao da je posle hapšenja Velje Nevolje i članova njene ekipe 4. februara izbrisao sve prepiske i slike klanja i kasapljenja sa Skaja iz njihovih telefona. Međutim, belgijske i francuske tajne službe su sav taj materijal već bile skinule sa servera Skaja i prosledile našoj policiji.

Izvor Alo! objasnio je da još nije poznato ko je naručio ubistvo sudije, ali da sve ukazuje na to da se radi o grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Zaplenjena 44 telefona s aplikacijom

Belivukov nadimak na Skaju je bio Soprano, a Miljkovićev Kratos. Prilikom hapšenja policija je od njihove grupe zaplenila ukupno 44 telefona sa tom aplikacijom.

 

- Upravo su Belgijanci i Francuzi prosledili našoj policiji slike monstruoznih ubistava koje je počinio ovaj klan. Miljković je voleo da se hvali iskasapljenim leševima i prosleđivao je slike saradnicima, ali i konkurentima koje je želeo da zaplaši. Nije ni slutio da su se one istog trenutka kad ih je on slao pojavljivale i na kompjuterima belgijske policije. Time je policiji obezbedio neoborive dokaze koji će njega i njegove saradnike koštati doživotne robije - objašnjava naš sagovornik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading