SPREMA SE ZA ROBIJU Savi Kneževiću, maseru koji je operisao žene, juče počelo suđenje, iskasapio sedam žena,  sebi uradio liposukciju?!
Printscreen

Knežević i njegova majka su negirali krivicu, a tužilac je najavio snimak kao dokaz

Brojka: 8,5 godina zatvora i 800.000 dinara kazne traži tužilaštvo za Savu

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu juče je na početku suđenja maser iz Batajnice Sava Knežević (23) negirao da se bavio nadrilekarstvom i prevarama pacijenata, od kojih se sedam smatra oštećenim u ovom predmetu. Isto se izjasnila i njegova majka Danijela (49), optužena da mu je u tome pomagala.

Knežević se tereti za krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i teška dela protiv zdravlja ljudi, kao i za prevaru i falsifikovanje isprave. Tužilaštvo je za njega predložilo kaznu od osam i po godina zatvora i novčanu kaznu od 800.000 dinara, dok je za majku tražilo godinu dana kućnog zatvora.

Maser se juče u pratnji oca i majke pojavio u sudnici. Znatno je smršao, pa su mnogi komentarisali da je verovatno sebi uradio liposukciju, medicinsku intervenciju zbog koje je, između ostalog, i završio na optuženičkoj klupi.

U uvodnim rečima tužilac je naveo da će tražiti veštačenje, kao i reprodukciju snimka na kojem se vidi kako Knežević „vrši tu delatnost“.

Njegovi advokati su odbacili navode optužnice, tvrdeći da će dokazati da se nije radilo sve tako kako je opisano u optužnici.

- Sava Knežević je predstavljen kao neko ko je došao s ulice, operisao i upropastio ljude, što ne odgovara istini - rekao je branilac majke i sina, advokat Miša Petrovski.

Kao glavnog svedoka, predložili su Valerija Montana, osnivača akademije za estetsku hirurgiju iz Italije, gde se navodno Knežević školovao, a tražili su i da se obavi komisijsko veštačenje oštećenih pacijenata jer se ne slažu sa sadašnjim nalazima.

Prema optužnom predlogu tužioca, Knežević se u neregistrovanoj ordinaciji „Dr Sauvage“ na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Tvrdi se da je izvodio liposukcije, transfere masti, korekcije usana, prikrivajući od pacijenata činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata.

Nakon toga, kako se navodi, pacijentima je izdavao medicinske izveštaje s propisanom terapijom - lekovima bez pečata i s lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading