ZVICER NAREDIO Kavčani spalili Arkanovo kumče na ćumuru!
Alo/ilustracija

Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, vođe kavačkog klana, i još 12 njihovih saradnika posle ubistva „škaljarca“ Nikole Stanišića, kumčeta Željka Ražnatovića Arkana, njegovo telo su navodno spalili na lomači napravljenoj od osam automobilskih guma i 50 kilograma ćumura!

Apelacioni sud u Crnoj Gori juče je potvrdio rešenje da se Kašćelanu, Vladimiru Vučkoviću (45) i Zoranu Kažiću (45) produži pritvor za još 30 dana zbog sumnji da su u noći između 2. i 3. avgusta 2020. najpre mučili, a potom likvidirali Stanišića u naselju Mirac u Kotoru, i to dok je izgovarao molitvu. 

Privatna arhiva

 

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva Kašćelan se sumnjiči da je organizovao grupu čiji su članovi postali Radoje Zvicer (49), Dragan Knežević (40), Miloš Radonjić, Srđan Jurišević (48), Radoje Živković (35), Vladimir Vučković, Zdravko Perunović (45), Milan Vujotić (39), Aleksandar Dragićević (35), Zoran Kažić, Milan Knežević (43), Darko Prelević (30) i Krsto Maroš.

Veljin batinaš pred sudom u januaru

Suđenje Milovanu Tadiću, optuženom da je kao član obezbeđenja noćnog kluba „Tilt“ u decembru 2015. godine teško povredio gosta Slobodana Vukića, koji je ubrzo nakon toga preminuo, zakazano je za 26. januar u Višem sudu u Beogradu.

Tadić je 4. februara uhapšen pod sumnjom da je član grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. On je od tada u pritvoru i pod istragom je Tužilaštva za organizovani kriminal.

Njemu se u slučaju „Tilt“ suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda, koji je letos ukinuo prvostepenu presudu kojom je u aprilu bio osuđen na pet godina zatvora.

Printscreen

 

U rešenju suda se navodi da je „kavčanima“ instrukcije za ubistvo Stanišića dao Radoje Zvicer, koji je mesecima u bekstvu.

- On je savetovao svoje saradnike da za uklanjanje tragova krvi sa mesta zločina iskoriste kiselinu, a da za spaljivanje tela upotrebe automobilske gume i ćumur. Poslednja njegova instrukcija bila je da Stanišićeve ostatke zakopaju u Nacionalnom parku Lovćen - navodi izvor.

Istraga je pokazala da su Živković, Dragićević, Kažić i Knežević organizovali osmatranje Stanišićeve kuće, kao i da su ga pratili do 1. avgusta prošle godine.

- Kada su odlučili da ga ubiju, iz zasede su ga u mestu Vrmac presreli Vučković, Jurišević i Radonjić i najpre su ga udarili šipkom, a potom vezali konopcem i nastavili da ga udaraju u glavu i telo. Kasnije su ga smestili u automobil i krenuli ka Njegušima. Dok su bili u vozilu, sve vreme su ga mučili, šutirali u glavu i sedeli na njemu. Cilj im je bio da im Stanišić kaže sve što zna o suprotstavljenom, škaljarskom klanu, kao i da im omogući pristup kriptovanom mobilnom telefonu koji je imao kod sebe - objašnjava sagovornik. 

Podsetimo, Stanišić je sin Radoslava Stanišića, zvanog Raka Dilinger, koji je takođe ubijen 1997. godine ispred hotela „Mogren“ u Budvi. On je svojevremeno pomogao Arkanu da pobegne iz švedskog zatvora, a bio je i njegov izaslanik.

Ne ubijaju na crveno slovo?!

Iz komunikacije koju su osumnjičeni vodili pre likvidacije Stanišića, policija je saznala da oni nisu hteli da izvrše zločin pre 2. avgusta 2020. godine jer je tada praznik Ilindan.

- Odlučili su da sačekaju da prođe praznik da bi ga ubili. Najverovatnije su to učinili odmah posle ponoći, kada su prestali da ga muče i pucali mu u glavu dok se molio. Istraga će potvrditi tačno vreme zločina - podvlači izvor.

Komentari (0)

Loading