NASILJE U ŠKOLI U PEĆINCIMA Nastavnik fizičkog udario dečaka (13), oglasila se direktorka (VIDEO)
Alo/ Ilustracija

U školi su potvrdili da se incident sa elementima nasilja dogodio, saznaje STV.

- Potvrđujem da se u osnovnoj školi "Slobodan Bajić Paja" desio nemio incident sa elementima nasilja tokom kog je učenik predmetne nastave zadobio posekotine na čelu od strane nastavnika fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. Škola je preduzela sve zakonom previđene mere  - rekla je direktorka škole Milijana Srdić.

Povređeni dečak je zdravstveno zbrinut, a roditelji dečaka nisu želeli da se oglašavaju.

Komšije i roditelji druge dece u Pećincima su čuli za incident i osuđuju nasilje.

- Stvarno je strašno to što se desilo. To je užas - prokomentarisali su meštani.

Postavlja se pitanje šta je povod za nasilno ponašanje nastavnika fizičkog I. S. (1984) kojem je prebivalište u Rumi, a u školi radi manje od jedne decenije.

Da li je tačno da je on zatekao grupu dečaka u radnjama koje nisu dozvoljene, kako se priča u Pećincima, ili je nešto drugo po sredi za sada nije poznato.

Protiv nastavnika pokrenut je disciplinski postupak i on je suspendovan.

Stručnjaci smatraju da tolerancija na verbalno i fizičko nasilje nastavnika na dete treba da bude ravna nuli, ali da je u školi važno učenje, kao i kontrola na agresiju u svakoj relaciji.

- Koliko da nauče nešto, isto toliko i da znaju da se kontrolišu kako ne bi došlo do situacija eskalacije besa i ljutnje ni kod nastavnika, ni kod roditelja, a ni dece. Mi bi trebalo decu da naučimo kako da se kontrolišu, ali više od toga je važno da mi kao odrasli znamo sebe da kontrolišemo - objasnila je pedagog Zorica Petrović.

O školskom nasilju u Pećincima obavešteni su svi nadležni organi i očekuje se da će oni utvrditi okolnosti pod kojima se dogodio ovaj incident. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Darko

23.11.2021 16:09

A da je učenik udario nastavnika nikom ništa, deca su postala nemoguća, nevaspitana većina, čast izuzecima ima dobre, vredne, kulturne dece , pametne ali oni služe za ismejavanj ovim budućim kromosoma. Neopravdavam nastavnika ali nešto je sigurno bilo

Aha

23.11.2021 16:53

Vratite nastavnika a dete izbacite! To mogu da rade na casu a nastavnik ne sme da reaguje??

Rade

23.11.2021 17:38

Nije treb'o al' bez razloga nije danas su Deca bezobrazna do bola i to njihovo provociranje i ponašanje je teško podneti. Ja lično podržavam Nastavnika 100% HVALA!!!