NASTAVLJA SE SUĐENJE LAZARU GALIĆU Usmrtio dečaka u nesreći na Karaburmi, pa pobegao
Foto: Alo.rs

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu u 10 sati počelo je suđenje Lazaru Galiću, koji je optužen da je u julu izazvao saobraćajnu nesreću na Karaburmi u kojoj je preminuo dečak Stefan Balić (9).

Na suđenje je stigao Mihailo Balić, otac poginulog dečaka, vidno slomljen od tuge. Danas bi trebalo da budu ispitani svedoci.

Da podsetimo, nesreća se dogodila u ulici Marijane Gregoran, a mali Stefan je preminuo u bolnici posle nekoliko dana. Galić je uhapšen pa posle saslušanja pušten da se brani sa slobode.

Nakon burne reakcije javnosti, Galiću, inače već osuđivanom za saobraćajke prekršaje, određen je pritvor.

Debeo dosije

Galić je dosije počeo da puni 2007. godine kada je osuđen na 10 meseci, uslovno na tri godine, zbog neplaćanja izdržavanja za lice koje je bio dužan da izdržava.

Dalje se u njegovom dosijeu ređaju presude: 11 meseci zatvora, uslovno četiri godine, zatim devet meseci zatvora, a potom još osam. Opet ga srećemo 2014. godine, kada je zbog nasilničkog ponašanja osuđen na godinu robije, uslovno na pet godina. Sledi šest meseci zatvora zbog ugrožavanja javnog saobraćaja, pa dogodine novčana kazna od 60.000 dinara, a dve godine kasnije, ovaj put u Subotici, dva meseca kućnog zatvora sa nanogicom. Za sve to vreme, još šest puta je prekršajno kažnjavan.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading