OBESIO SE ZBOG CRTEŽA? Detalji samoubistva tinejdžera u selu Donji Dobrić kod Loznice
Alo!

Ilija N. (13) ubio se na tavanu svoje kuće po povratku iz škole, a mrtvog ga je pronašla majka. Sumnja se da je pre toga naslikao neprimerenu skicu na torbi nastavnice i dobio ukor

Tinejdžer je zbog incidenta u školi razgovarao sa školskim pedagogom, 

Dečak Ilija. N. (13) iz sela Donji Dobrić kod Loznice, koji se obesio na tavanu svoje kuće, sahranjen je juče na lokalnom groblju.

Dečak se obesio u četvrtak po povratku iz škole, kada ga je majka navodno poslala da joj nešto donese s tavana. Pošto ga dugo nije bilo, ona je otišla da proveri šta se desilo i zatekla užasan prizor.

Dan posle tragedije selom je vladao muk. Meštani ne mogu da dođu sebi od šoka. Svi su sa suzama na licu čitali umrlice.

Dečak je juče u 13 časovo sahranjen. Na večni počinak ispratili su ga porodica, rođaci i drugovi iz škole.

Kako su rekle komšije, dečakovi roditelji živeli su od nadnice, ali njihovo petoro dece nije oskudevalo u hrani i garderobi. Deca su, kažu susedi, vredna i radna, dok je nastradali bio omiljen i važio je za veseljaka i bio je član folklora.

Kako Alo! saznaje, sumnja se da je dečak neposredno pre tragedije doživeo incident u školi.

- Pominje se da je naslikao nešto neprimereno na torbi jedne nastavnice, pa je poslat na razgovor sa školskim pedagogom. Posle toga je nastavio da se druži sa drugarima, pa je otišao kući. Navodno je dobio ukor u školi. Verovatno je i kod kuće dobio kaznu zbog toga što je uradio. Znam da su sve to gluposti  i da ništa  nije vredno njegovog života. Ne treba zaboraviti da je on bio dete i da, kao sva deca u tom uzrastu, ne razume mnogo toga - rekla je jedna prijateljica porodice.

U školi koju je dečak pohađao negiraju da je dobio ukor i kažu da je on bio dobro dete i učenik, te da se nije mogla naslutiti tragedija.

- Nije nikada pravio probleme. Juče je nešto je nacrtao pa je sa njim razgovarao pedagog, čisto preventivno, da to više ne radi. Bio je to običan sitan dečji nestašluk. Nije uopšte bilo reči ni o kakvim kaznama ili nešto slično. Niko nije mogao pretpostaviti da će da se desi nešto ovako strašno. Ko zna zašto je to učinio, bio je dobro dete, svi smo u šoku - rekli su za medije u školi.

 

Pre godinu dana mu nestao brat

Da zlo bude još veće, pre nepunih godinu dana nestao je dečakov tri godine mlađi brat. Gotovo dva dana tražilo ga je čitavo selo i brojne policijske patrole. Na sreću, pronađen je kako spava u senu pored kuće. On je roditeljima navodno objasnio da se sakrio jer je učiteljica tražila da ih pozove na sastanak nakon što su ga đaci u školi zadirkivali. 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ljiljana

20.11.2021 12:33

Sve ce se to zataskati. Samo njega jadnicka vise nema.

Nedja

20.11.2021 13:32

Deca im se čudno ponašaju kao nedovoljno obrazovana i vaspitana. Nedostatak roditeljskog obrazovanja dece. Potrebni razgovori stručnog lica sa roditeljima i decom.