DŽONIĆ UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ IPAK POČINIO SAM? Danima pre zločina se pretvarao da je bolestan, jedno ga je odalo
Foto: Ilustracija

U Višem tužilaštvu u Nišu u okviru istrage ubistva porodice Đokić danas je ispitano pet svedoka, među kojima je saslušana i supruga glavnoosumnjičenog Gorana Džonića, Suzana Džonić.

Ovaj penzionisani vatrogasac i rođak ubijene porodice nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je likvidirao, a zatim spalio Gorana (57), Gordanu (56) i Lidiju Đokić (25).

Polako se odmotava klupko u vezi sa svirepim zločinom koji je uznemirio javnost, ali se i sužava krug oko Gorana Džonića, tvrdi izvor.

- Mislim da je Džonić mogao sam da izvrši zločin, ali ne isključujem mogućnost da mu je neko pomogao, ali dosta stvari ukazuje na njega. Možda je imao saučesnika, a možda i ne, uglavnom, polako ali sigurno se "odmotava klupko" - kaže izvor upoznat sa istragom.

Sagovornik dodaje, da se Džonić u danima pre zločina ponašao "bolešljivo", što smatra da je bila jedna od njegovih taktika.

- Nekoliko dana pre zločina pričao je da se ne oseća dobro i ponašao se bolešljivo, što mislim da je najverovatnije bila taktika, kako njegova supruga i ostali članovi porodice ne bi posumnjali na njega - objašnjava izvor.

Prema saznanjima, Džonićeva supruga Suzana kazala je da u noći ubistva tročlane porodice Đokić, nije primetila ništa neobično u vezi sa ponašanjem njenog muža, koji joj je te večeri rekao da ide u lov.

- Ona je kazala da ništa čudno nije primetila, i da nije čula da se tuširao kod kuće. Nije bio prljav, nije se osećao na paljevinu... Napomenula je da osim njihove kuće, nije imao gde da se istušira, budući da je kupatilo u kući njihovog sina, kako je kazala, nefunkcionalno za korišćenje.

Tu se uvidela nelogičnost, zato što je Goran Džonić prethodno rekao da kupatilo u kući njihovog sina radi i da ga Suzana redovno održava. U tom kupatilo je mogao da se istušira i recimo da dođe kući čist. Rekla je i da nije znala da on ima pištolj - priča sagovornik upoznat sa slučajem.

- Tri puta je išla u zatvor i najverovatnije su pričali o svemu. Možda on nije direktno uticao na nju, ali indirektno sigurno jeste. Ona je prilično uplašena i uznemirena, ali sa razlogom, jer su joj i sinovi i muž u pritvoru - dodaje izvor.

Podsetimo, Andrija i Mladen Magdalenić, branioci braće Kostadina i Aleksandra Miloševića, podneli su žalbu na svedočenje Džonićeve supruge i kazali "da je supruga Gorana Džonića bila u poseti osumnjičenom Goranu, i da je njeno današnje svedočenje moglo da bude dogovoreno na neki način".

Osim Suzane Džonić, svedočio je otac pokojne Gordane Đokić, Momčilo Aritonović, kao i kum ubijenog Gorana Đokića, Zoran Stojković i još dvojica koja su bila u prijateljskim odnosima sa tročlanom porodicom.

U pritvoru se zbog ubistva porodice Đokić trenutno nalazi pet osoba, Goran Džonić, njegovi sinovi Milan i Stefan i braća Milošević, dok je za izvesnim D. P., kog je Džonić označio kao krivca, policija raspisala poternicu.

Za iduću sedmicu planiran je nastavak saslušanja koje je zakazano za četvrtak.

Šta je Džonića odalo

Podsetimo, Goran Džonić, koji je uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u teškom ubistvu Gorana, Gordane i Lidije Đokić, otkriven je nakon što ga je prepoznao jedan od meštana kod kojeg je bio da bi mu napravio prigušivač za pištolj, pravdajući se da se radi o nekom delu za poljoprivrednu mašinu.

Međutim, majstoru ni na kraj pameti nije palo za šta bi mogla da se koristi metalna cevka tačno propisanih dimenzija sa navojem na vrhu od izuzetno čvrstog materijala, a i Džonić je kod njega bio mesec i po pre zločina.

Posle neprospavane noći, majstor je u ranim jutarnjim časovima odmah otišao u policiju i ispričao sve što zna o tom slučaju, pre svega da ga ne bi neko dovodio u vezu sa zločinom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading