PERUANSKI KRIMOS JE LJUBA IZ OBRENOVCA Vođa grupe koja je opljačkala Tamaru Eklston krije se u Srbiji
Foto: Alo.rs

Trojica pripadnika ozloglašene bande koja je pljačkala poznate ličnosti širom sveta osuđeni su u Britaniji  nakon što su priznali krivicu. Međutim, i dalje se traga za četvrtim čovekom i organizatorom „Perunacem“ Alfredom Lindlom, za kojeg se ispostavilo da je zapravo Ljubomir Radosavljević iz Obrenovca!

Reč je o Srbinu koji je ukrao identitet poznatog peruanskog advokata Alfreda Lindlija i živeo u Italiji dugi niz godina. On je bio organizator bande koja je pljačkala stanove i odnosila dragulje i vredne stvari, a poznati su bili po raskalašnom životu, vilama i skupocenim automobilima. Među njihovim žrtvama našla se čak i bogata naslednica Formule 1 Tamara Eklston, kojoj su ukrali nakit i novac u vrednosti od oko 25 miliona evra!

PERUANSKI KRIMOS JE LJUBA IZ OBRENOVCA Vođa grupe koja je opljačkala Tamaru Eklston krije se u Srbiji

 

 

- Radosavljević poseduje četvorospratnu vilu u bogatom kraju u Italiji, gde je živeo sa suprugom i četvoro dece. Otvarao je garaže i auto-servise koji su mu zapravo bili paravan. Kolekcija njegovih automobila uključivala je „audi“ od 58.000 funti, „porše kajen“ od 55.000 funti i BMW od 24.000 funti. Komšije iz Italije nisu znale da Lindl nije bilo njegovo pravo ime, niti da on nije ugledni biznismen, kako se predstavljao, već kriminalac srpskog porekla - navode britanski mediji, i dodaju da se Radosavljević trenutno krije u Srbiji.

Deda ga učio da krade

Radosavljević je dobio ime po svom dedi Ljubomiru koji je znao da okupi decu i unuke i uči ih kako se krade. Radosavljevićev otac Dragan takođe se bavio krađama.

- Ako bi se Ljubomir vratio praznih ruku iz „pohoda“, dobio bi batine. Sa roditeljima se u Italiju preselio kada je imao svega 10 godina, i od tada je njegova „karijera“ pljačkaša išla uzlaznom putanjom - kaže sagovornik.

- Prema rečima onih koji ga poznaju, Ljubomir je bio je „opsednut“ filmovima o pljački kazina i uzor mu je bio karakter Deni Oušn kojeg je igrao Džordž Kluni. Lindli je bio samo jedan od njegovih najmanje 19 pseudonima, koje je koristio kako izbegao hapšenje. Njegov bivši saradnik je rekao da Ljubomir nije budala da napusti Srbiju koja nema sporazum o ekstradiciji sa Velikom Britanijom - piše „Dejli mejl“.

PERUANSKI KRIMOS JE LJUBA IZ OBRENOVCA Vođa grupe koja je opljačkala Tamaru Eklston krije se u Srbiji

Foto: Alo.rs

 

Kako navode, Ljubomir je uvek nosio odelo i izgledao kao ugledni biznismen. Nosio je skupe satove, nakit i vozio skupe automobile. Komšije iz Obrenovca dodaju da se, kad god je dolazio u Srbiju, trudio da pokaže „šta sve ima“ i nije krio svoj luksuz.

PERUANSKI KRIMOS JE LJUBA IZ OBRENOVCA Vođa grupe koja je opljačkala Tamaru Eklston krije se u Srbiji

Foto: Alo.rs

Jugoslav Jovanović

Britanski novinari posetili su njegovu kuću u Obrenovcu, ali tamo nisu nikog zatekli. Jedino je ispred kuće stajao parkiran plavi „fijat“ italijanskih tablica. Takođe, i njegova vila u Italiji je bila zaključana, a komšije kažu da su se njegova žena i deca pre nekoliko nedelja odselili.

Dijamante krili u anusu!

Za prenošenje plena s jednog kraja sveta na drugi Ljubomir je koristio mlade Romkinje, koje je za „posao“ plaćao po nekoliko hiljada evra. Putovale su sa stilom, prvom klasom, obučene u skupocenu dizajnersku odeću kako niko ne bi sumnjao u njih.

- Dijamante i plen su skrivale u „delikatnim“ delovima tela - rekao je izvor „Dejli mejla“.

 

Na meti bande koju je predvodio Ljubomir osim Tamare Eklston našli su se i fudbaleri Sali Muntari, Patrik Vijeiri, Marija Lusija Gavaceni, udovica italijanskog dizajnera Nikola Trusardija... Ljubomirov nećak Jugoslav Jovanović (24) osuđen je na 11 godina, a njegovi saučesnici Italijani Alesandro Malteze (45) i Alesandro Donati (44) na po osam godina i devet meseci. Niko od njih nije otkrio gde je nakit Eklstonove.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading