ALEKSIĆ STIGAO U PALATU PRAVDE Nastavlja se pripremno ročište (FOTO)
Alo

Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić stigao je u Palatu pravde gde danas treba da mu se nastavi pripremno ročište pred suđenje povodom optužbi da je silovao i polno uzniravao sedam polaznica te škole.

Ročište je zatvoreno za javnost, tako da novinari neće moći da mu prisustvuju.

Aleksić je na ročište došao iz kućnog pritvora u pratnji svojih advokata. Njegov advokat Zoran Jakovljević rekao je pre ulaska u sud da je njihov "sledeći korak da istraže tokove novca nevladinih organizacija koje fabrikuju afere silovanja".

"Podnećdmo krivične prijave", rekao je Jakovljević.

On se na prethodnom ročištu 28. oktobra, kako su preneli advokati, kratko izjasnio da nije kriv, a detaljnu odbranu izneće na suđenju koje će biti naknadno zakazano i koje će biti javno.


Na današnjem ročištu sud bi trebalo da odluči o predlozima odbrane da se sasluša više od 50 glumaca i reditelja na okolnosti Aleksićevog posla kao učitelja posla glume, o čemu će prethodno izjasniti tužilaštvo i punomoćnici oštećenih glumica, koji su novinarima rekli da će se tim predlozima protiviti.

Oni su stava da bi se tolikim brojem svedoka suđenje samo bespotrebno odugovlačilo.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading