VAZURA OPET POD ISTRAGOM Funkcioner Partizana zloupotrebio položaj?
Foto: Alo.rs

Istraga je pokrenuta nakon što je podneta krivična po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a u saradnji s policijskim službenicima UKP MUP.

Ovim povodom Vazura je izjavio da je informaciju saznao iz medija i da će se odazvati pozivu. On je istakao je da nije upoznat s detaljima.

- Ne znam o čemu se radi dok ne vidim... Nemam krivičnu prijavu kod sebe, kad budem imao krivičnu prijavu, moći ću da pričam o tome - poručio je juče Miloš Vazura za Alo!.

Naredbom o sprovođenju istrage pored Vazure obuhvaćen je i direktor Biciklističkog kluba Partizan Branko Banović, zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica, dok su pod istragom za krivično delo zloupotreba službenog položaja sekretar za sport i omladinu Gradske uprave Beograda Dragana Belojević i samostalni savetnik za normativno-ekonomske poslove i poslove finansija u Sekretarijatu za sport i omladinu Gradske uprave Beograda M. D.

VAZURA OPET POD ISTRAGOM Funkcioner Partizana zloupotrebio položaj?

Foto: Alo.rs

Sale Mutavi

U daljem toku postupka tužilaštvo će sprovesti istragu i prikupiti dokaze u pravcu utvrđivanja postojanja elemenata krivičnih dela koja su im stavljena na teret, navelo je tužilaštvo.

Podsetimo, Miloš Vazura je pre funkcije u Partizanu bio savetnik i pomoćnik ministra pravde, a prvi put je funkciju generalnog direktora u Partizanu dobio 2014. godine. Međutim, široj javnosti je postao poznat posle incidenta iz 2016. kada je ispred stadiona Partizana brutalno napadnuto njegovo obezbeđenje, o čemu je svedočio i snimak sa kamera. Na snimku se vide Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, navijač Partizana Darko Ristić i Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, koji je ubijen kasnije te godine.

Nakon hapšenja Belivukove kriminalne organizacije, policija je i Vazuru privela na informativni razgovor, ali je on ubrzo pušten.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading