DŽONIĆEVI SINOVI OSTAJU U PRITVORU Sud u Nišu odbio predlog branioca!
Alo/ Ilustracija

Žalba je odbijena iz istih onih razloga iz kojih je pritvor i određen. Veće smatra da je sud pravilno odlučio kad je našao da postoje osnovi za određivanje pritvora, a njihovi branioci pripremaju novu žalbu.

- Praksa je da krivično veće prati sugestije tužilaštva posebno kada je reč o teškim krivičnim delima. Krivično veće i tužilaštvo na ovaj način ograđuju se od odgovornosti. Sa druge strane, što se tiče mojih branjenika, do sada nijedan dokaz ne ukazuje na to da se mogu na bilo koji način povezati sa izvršenjem ovog krivičnog dela koje im se stavlja na teret. Predložili smo tužilaštvu dodatne dokaze, koji će potvrditi da kontradiktorne izjave Gorana Džonića padaju u vodu. Za 15 dana ističe pritvor koji je određen mojim branjenicima. Kada se izvedu svi dokazi podnećemo drugu žalbu, na osnovu koje će krivično veće, nadam se, doneti rešenje o ukidanju pritvora - kaže Andrija Magdelinić, advokat braće iz Moravca.

S obzirom na to da je Džonić tokom ponovnog četvoročasovnog saslušanja pred tužilaštvom pre nekoliko dana često menjao iskaz, posebno u pogledu oružja iz koga je porodica usmrćena, veštačenja će pokazati da li u njegovim navodima ima bar malo istine.

Džonić je kazao da iz njegovog pištolja "bereta" pronađenog nakon što je uhapšen u porodičnoj kući njegove supruge u Aleksincu, nije uopšte pucano, jer je, navodno, oružje tehnički neispravno.

POPRAVLJAO ZARĐALI PIŠTOLJ

- Džonić je rekao da je pištolj nabavio kako bi zaštitio roditelje, devizne penzionere, koji su mogli da postanu meta pljačkaša - navode sagovornici upoznati sa slučajem.

- Kazao je da ga oružje uopšte nije interesovalo i da se pokvarilo. Pritisnut dokazima, priznao je da je pištolj u stvari zarđao. Ti navodi ga dodatno inkriminišu iz jednostavnog razloga jer je on vrlo vičan majstor, sposoban da popravi mnoge stvari. Između ostalog i svoj motor je popravljao, a onda je sasvim jasno da ako je to bio u stanju, da je bez ikakvih problema mogao i pištolj da dovede u funkcionalno stanje. Veštačenje će pokazati da li je iz tog pištolja pucano.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading