FASCINIRAN ZLOČINIMA Džonić bio opsednut Veljom Nevoljom!
Fejsbuk

 

 

Goran Džonić (59), osumnjičeni za trostruko ubistvo rođaka Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije Đokić (25), bio je opsednut zločinima kriminalne grupe Veljka Belivuka (36), zvanog Velja Nevolja, tvrde njegove komšije iz sela Moravac pokraj Aleksinca.

Kako meštani sela pričaju, Džonić je po hapšenju Belivuka, Marka Miljkovića i njihove ekipe pokazao veliko interesovanje za taj slučaj i konstantno je pratio novinske izveštaje usput ih komentarišući.

- Stalno je komentarisao ubistva koja su počinili. Pratio je svaki slučaj, iznosio svoje mišljenje. Tada mi to nije delovalo čudno jer su svi pričali o tome. Međutim, ono što mi je u jednom trenutku skrenulo pažnju je to da nije osuđivao Belivuka i njegove ljude, kao su što svi radili. Čak je pričao da Belivuku ne mogu ništa, što se srećom pokazalo kao neistinito. Sve to mi je bilo čudno za jednog čoveka poput Gorana, koji je čitavog života nosio uniformu - kaže za Alo! jedan od Džonićevih komšija.

Prema njegovim rečima, svi u mestu su se zgražavali nad zločinima ovog klana, ali ne i Džonić, koji je pričao da za tako nešto treba imati hrabrost i mozga?!

- Nije se grozio, on je bio fasciniran tim zločinima. Činilo se da im se divi, pogotovo kada se povela priča o načinu na koji su se Belivuk i njegovi kriminalci rešavali tela.

Šta se dešavalo kobne večeri

Fejsbuk

 

Neposredno pre ubistva porodice Đokić, Džonić je bio kod njih u gostima. U kući majke Gorana Đokića s njim je pio kafu i raspitivao se kada će krenuti u Aleksinac. Kako se sumnja, Džonić ih je potom sačekao kod pruge i mahnuo im da stanu. Ne sluteći ništa, Đokići su zaustavili vozilo, a Džonić je ušao u njihov auto i odmah iz „berete“ sa prigušivačem upucao Gordanu pored koje je seo na zadnje sedište. Pretpostavlja se da je zatim naredio rođaku da vozi dalje do Dudinih bara gde je ubio Gorana i bratanicu Lidiju. Sva tri tela je potom zapalio i zatrpao šutom, zemljom i rastinjem. Novac koji je uzeo sakrio je u sinovljevom voćnjaku.

Sada verujem da je tada i skovao plan da se spaljivanjem reši tela Đokića. Ne bi me iznenadilo i da je Đokiće rešio da ubije pod utiskom Belivukovih zločina, možda čak i da nadmaši Velju Nevolju i njegove koljače - priča naš sagovornik.

Da je Džonić pomno pratio medije i rukovodio se time, pokazuje i detalj iz njegovog slučaja. Kako je Alo! već pisao, on je novinske izveštaje koristio da bi zbunio inspektore koji su radili na slučaju trostrukog ubistva.

- On se kao bivši pripadnik MUP-a nudio da pomogne policiji u istrazi, pa je sugerisao policajcima koji su danonoćno bili na terenu u Moravcu ko je potencijalni osumnjičeni. Svakodnevno se raspitivao da li ima novih saznanja o Đokićima, šta se događa sa tragovima. Što je najgore, neki policajci su mu, kao bivšem kolegi, u prijateljskim razgovorim govorili dokle su stigli sa istragom. Za to vreme pričao je i sa komšijama i njima govorio da ne veruje da je ubica iz sela - kažu meštani.

Porodica ga se odrekla!

Privatna arhiva

 

 

Porodica Džonić angažovala je advokate, ali samo za Goranove sinove Stefana i Milana koji su u pritvoru.

Goran ima branioca po službenoj dužnosti koga mu je postavio sud, što je predviđeno zakonom u slučaju da nema angažovanog punomoćnika. Kako se priča po selu, porodica je kivna ne samo što je pobio Đokiće koji su mu rod, već i zato što je u čitavu priču upleo i rođene sinove.

Džonić je jedan detalj iz medija kasnije iskoristio i za svoju odbranu!

- Novine su pisale da policija traga za crvenim automobilom. Tačno je da se proveravao crveni automobil koji su kamere snimile, ali je kasnije utvrđeno da nema veze sa zločinom. Međutim, Džoniću je napis u medijima bio dovoljan da  iskonstruiše svoju odbranu. Umešao je crveni auto, povezao ga sa mestom zločina a zatim je složio priču kako je bio ucenjen od lokalnih kriminalaca. Iako je u priču umešao braću poznatu kao Jojke, pa i svoje sinove, dosadašnja istraga ukazuje da je samo on učestvovao u zločinu - kaže za Alo! izvor blizak istrazi.

 

Komentari (0)

Loading