DNK analiza: Džonić sam pobio porodicu
Privatna arhiva

 

Na novčanicama, kesama, torbi, daskama i drugim predmetima sa mesta zločina u selu Moravac nisu nađeni tragovi uhapšene braće Kostadina i Aleksandra Miloševića, zvanih Jojke, iz Moravca, saznaje „Alo!“.

Kada je penzionisani vatrogasac Goran Džonić (59) označio braću Jojke kao saučesnike u svirepom ubistvu porodice Đokić, stigao je nalaz da njihov DNK nije pronađen ni na jednom od predmeta na kojima su nađeni tragovi krvi, znoja i pljuvačke. Kako saznajemo, čaura nađena u Đokićevom „pasatu“, koji je zapaljen u ataru sela Tešica, kao i one koje su otkrivene desetak kilometara dalje u ataru sela Moravac gde je porodica ubijena, poslate su na Biološki fakultet u Beograd na DNK veštačenje.

DNK analiza: Džonić sam pobio porodicu

Fejsbuk

 

Svi ostali dokazi predati su Institutu za sudsku medicinu u Nišu radi analize bioloških tragova.

- Analize DNK tragova su ključne! Rezultati će policiji i tužilaštvu dati ključne dokaze i ukazati ko je umešan. Kada stignu nalazi, biće jasno da li su osim Gorana Džonića, koji je za sada prvoosumnjičeni, umešani njegovi sinovi Stefan i Milan, kao i braće Jojke i njihov prijatelj D. P. iz Nozrine, koji je osumnjičen da je navodno vozio ubice. Prvi rezultati istrage ukazuju da su do sada nađeni samo Džonićevi tragovi - kaže naš izvor blizak istrazi.

- Na novčanicama, kesama, torbi, daskama i drugim predmetima sa mesta zločina nisu nađeni tragovi braće Jojke, u koje Džonić upire prst. Njihov uzorak DNK je upoređen sa već nađenim biološkim tragovima, ali se ispostavilo da nema nijednog poklapanja. Svi tragovi ukazuju samo na Gorana Džonića. Snimci sa kamera za video-nadzor takođe potvrđuju da braća u vreme zločina nisu bila čak ni blizu mesta gde su Đokići likvidirani - ističe naš sagovornik. I branilac braće Milošević, advokat Andrija Magdelinić tvrdi da nema dokaza koji bi njegove klijente povezali sa zločinom.

- Džonićeve izjave su kontradiktorne i na osnovu njih ne može da se bazira rešenje o određivanju pritvora. Braća Milošević imaju firmu u inostranstvu i nisu imala motiv da počine ubistvo zbog 43.000 evra, jer to mogu da zarade regularno za veoma kratko vreme. Nikada ranije nisu bili osumnjičeni za nešto, niti su osuđivani. Džonić, kako koji dan, sklapa nove priče i daje izjave koje su međusobno protivrečne. Čekamo da zvanično stigne nalaz sa veštačenja DNK tragova, posle čega će biti jasno da li ima osnova da osumnjičena braća ostanu u pritvoru - kaže za „Alo!“ advokat Andrija Magdelinić.

Snimci sa kamera kao dokaz

DNK analiza: Džonić sam pobio porodicu

Alo/ Ilustracija

 

Advokat Mladen Magdelinić, koji zajedno sa bratom brani braću Milošević, kaže da je razgovarao s klijentima i pregledao spise i da na osnovu toga može da kaže da nemaju nikakve veze s ubistvom.

- Oni su saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, ali na saslušanju nisu mogli ništa posebno da kažu, jer ne znaju ništa o ovom događaju. Moji klijenti su dva puta prošli poligraf i ništa ne ukazuje da su umešani. Došli su iz Nemačke samo da bi pomogli u istrazi. Ispred kuća imaju kamere za video-nadzor i sve snimke su predali policiji. Međutim, pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, što je vrlo čudno. Ako su uhapšeni samo na osnovu iskaza Džonića, to je jako neozbiljno, jer on može da kaže šta god hoće - kaže Mladen Magdelinić.

Potraga za vozačem crvenog auta

Goran Džonić je optužio meštanina aleksinačkog sela Nozrina D. P. da je bio zadužen kao vozač kada je ubijena porodica Đokić, pa je policija za njim raspisala poternicu.

- Goran tvrdi da je D. P. bio za volanom crvenog automobila koji je pratio vozilo Đokića do mesta zvanog Dudine Bare u ataru sela Moravac gde su ubijeni. Džonić je u iskazu naveo da je i on, posle ubistva, ušao u to vozilo, dok je na mestu suvozača bio jedan od braće Jojke, pa su tim autom i otišli sa mesta zločina - navodi naš izvor blizak istrazi.

DNK analiza: Džonić sam pobio porodicu

Printscreen

 

Meštani Nozrine kažu da je D. P. do pre dve godine bio u inostranstvu i da se nedavno vratio.

- Ne znamo čime se bavi, ali je uvek imao dobar auto i lepo živeo. Ima porodičnu kuću u centru sela, jedna je od najlepših u Nozrini. Nikada nije pravio incidente, a više je boravio u Moravcu nego u Nozrini jer se druži sa Jojkama - kažu njegove komšije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading