MONSTRUM Hrvatski veteran  proganjao žene i decu: Mazio bih se sa tobom...
Foto: privatna arhiva

Policajac u penziji i odlikovani ratni veteran godinama je proganjao i polno uznemiravao prave žrtve, a „pao“ je na izmišljenom liku 12-godišnje devojčice iza koje stoji međunarodna organizacija „Stoppedofiliji SP“ sa sedištem u Srbiji. Odmah nakon njihove objave, prošle godine ga je uhapsila virovitička policija, a pre par dana mu je odlukom Opštinskog državnog tužilaštva određena kazna zatvora za krivično delo nametljivo ponašanje. Jedna od njegovih žrtava koju je proganjao i polno uznemiravao, Bernarda Dumić iz Suhopolja kod Virovitice, sa suprugom Mariom u potresnoj ispovesti za Alo! svedoči o sedam godina pakla kroz koju je cela porodica prolazila zbog nasilnog policajca.

Dva meseca opsedao devojčice

Gnusne poruke ovaj nasilnik je nizao i u prepisci sa diverzijom devojčice srpskih lovaca na pedofile, koja je trajala dva meseca. Tek kada su sve obelodanili, nasilnik je konačno izveden pred lice pravde.

- On je u međuvremenu izbrisao profil na Fejsbuku sa kog se svakodnevno javljao žrtvama. Identitet mu je otkriven kada se oglasio putem video-poziva. Devojčici se predstavljao kao 38-godišnji muškarac. Nakon njegovog hapšenja, uspostavili smo odličnu saradnju sa MUP-om Hrvatske, a posebno sa PU virovitičko-podravske županije - rekli su za Alo! lovci na pedofile.

 

- Radosna sam i plakala sam u isto vreme kad sam saznala da je u sredu osuđen na šest meseci zatvora. Mogla je biti i veća kazna, ali s obzirom na sve, pokrenuli smo nešto i imali snage i živaca da ne odustanemo, uz veliku podršku „Stoppedofiliji SP“ iz Srbije. Kada sam saznala da su ga uhvatili lovci na pedofile i da je policija reagovala, pomislila sam da me je Bog pogledao - iskrena je Bernarda za naš list.

MONSTRUM Hrvatski veteran  proganjao žene i decu: Mazio bih se sa tobom...

Foto: privatna arhiva

Bernarda i Mario Dumić

 

„Mazio bih se sa tobom, fališ mi, nema te u trgovini, prazno je sve. Čim te zamišljam dižeš mi k**ac. Joooj, što bih se sad seksao sa tobom...“, samo su neke od vulgarnih poruka koje je Bernarda neprestano dobijala od progonitelja.

Ima još žrtava

Iako bivši policajac, Matančić ima podebeo kriminalni dosije u policiji, a Bernarda mu nije jedina žrtva.

- Javilo mi se još nekoliko žena koje su bile njegove žrtve, ali ne smeju da otkriju svoj identitet, boje se. Drago mi je što je konačno sve izašlo na videlo - otkriva Bernarda.

                       

- Najgora činjenica, pored svih poruka, jeste taj deo da se on vozio oko naše kuće. Muž je odlazio na terene u Švajcarsku, nije ga bilo po pet dana. Od straha mi se dešavalo da prestojim celu noć na terasi. Deca nisu bila tada kod kuće, sklanjali smo ih na sve moguće načine - priseća se užasa kroz koji je prolazila naša sagovornica.

MONSTRUM Hrvatski veteran  proganjao žene i decu: Mazio bih se sa tobom...

Foto: privatna arhiva

prepiska

 

Tokom sedam godina maltretiranja Bernarde i njene porodice, Matančić je nekoliko puta privođen. Međutim, sve to je prekršio, a poruke i pozivi su se intenzivirali.

- Dnevno je stizala poruka za porukom, na svake dve do tri munute. Ugrožen je život moje supruge, dece. Taj čovek nije normalan - priča Mario o užasu kroz koji su prolazili sedam godina.

- Poruke je slao sve vreme, imali smo tri-četiri broja koja smo odmah blokirali, jer nismo želeli da imamo nikakvu komunikaciju sa njim. Nikada mu ništa nije odgovoreno, ni na jednu poruku, ni na jedan poziv - navodi Bernarda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading