DŽONIĆ PATOLOŠKI LAŽOV Osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca ne bira sredstva da se izvuče iz zločina
Fejsbuk

 

Gotovo ugljenisana tela porodice Đokić pronađena su početkom oktobra u rupi na poljani u ataru sela Moravac. Zločin je zgrozio Srbiju, a pravi šok se dogodio krajem prošle nedelje, kada je uhapšen brat žrtve i bivši vatrogasac Goran Džonić. Ubrzo posle toga privedena su i dvojica njegovih sinova Milan i Stefan, protiv kojih je tužilaštvo pokrenulo istragu.

DŽONIĆ PATOLOŠKI LAŽOV Osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca ne bira sredstva da se izvuče iz zločina

Fejsbuk

Đokići sa osumnjičenim za ubistvo

- Goran Džonić je tipičan primer izreke „Rani pseto da te ujede“. Čovek je patološki lažov, a sada to pokazuju i novi detalji iz istrage. Sumnja se da je svoje rođake Đokiće presreo na putu kad su se vraćali za Aleksinac. Rekao je da mu je pokvaren motor u blizini i ako mogu da ga povezu. Sumnja se da im je tada uperio pištolj i tražio da siđu s glavnog puta - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje da su laži očigledno glavno oružje Džonića:

Policajac nema veze sa zločinom!?

Goran Džonić na sve načine pokušava da umanji svoje učešće u zločinu svaljujući krivicu na druge. Govorio je da je njegova uloga bila samo da ih namami i tipuje, i da je zbog toga bio prisiljen. Zbog njegove izjave priveden je i policajac iz tog kraja.

- Policajac je saslušan, ispitan je i poligrafski i utvrđeno je da čovek apsolutno nema veze s tim zločinom. Goran je tvrdio da mu je dugovao novac i da ga je prisilio na učešće u zločinu - tvrdi naš sagovornik.  

- Često je prao Goranova kola, jer je on imao samo u njega poverenja. Pokojni Goran je držao sefove s novcem u kolima, i nije želeo da ga pere u auto-perionicama. Džonić mu je bio na neki način desna ruka, a izdao ga je. Prethodnih godina mu je poprilično zavideo i ogovarao ga je gde stigne. Nazivao ga je pogrdnim imenima, a zatim mu se licemerno dodvoravao kao osoba od poverenja. Prilikom hapšenja svaljivao je krivicu na sinove, zatim na jednog policajca, kojem je navodno dugovao novac, pa ga je prisilio da učestvuje u zločinu. Čak je posle zločina prisustvovao sahrani i bio veoma drzak kada bi ga neko pitao o njegovim rođacima  - tvrdi naš sagovornik.

Sinovi imaju alibi, Stefan drzak prema policiji!

Sinovi Gorana Džonića negirali su na saslušanju bilo kakvu povezanost sa zločinom. Milan koji radi kao vatrogasac mirno je odgovarao na pitanja, dok se Stefan ponašao nadmeno i drsko. Stefan se navodno neko vreme i viđao sa braćom iz Moravca koja su takođe privedena. Podsetimo, deo novca koji je kobne noći ukraden od Đokića pronađen je u Stefanovom dvorištu i Goran je tada upravo pokušao sinove da okrivi za zločin. Međutim, tada su prošli poligraf i pušteni su.

- Oba sina tvrde da su bili na poslu kobne noći i imaju alibi - tvrdi naš sagovornik.

Takođe, Džonić je posle hapšenja u policiji priznao zločin i nudio se da bude svedok saradnik, međutim, u Višem javnom tužilaštvu u Nišu branio se ćutanjem. Bivši vatrogasac je optužio i braću iz Moravca, Kostadina (40) i Konstantina M. (39) za saučesništvo tvrdeći da su ga ucenjivali da počini zločin.

DŽONIĆ PATOLOŠKI LAŽOV Osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca ne bira sredstva da se izvuče iz zločina

Fejsbuk

Goran Džonić

 

Podsetimo, Đokići su poslednji put viđeni u noći između subote i nedelje, 26. na 27. septembar, kada su iz sela Moravac, gde su bili kod Goranove majke na večeri, krenuli put Aleksinca, gde su živeli.

Saslušana problematična braća

Braća Kostadin i Konstantin, odranije su poznati policiji. Uglavnom su povezivani sa dilovanjem narkotika. Džonić je njih dvojicu označio kao saučesnike. Oni su juče saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Džonić je i za njih dvojicu tvrdio da su ga ucenili, a za sada istraga ne ukazuje da su braća povezana sa ovim zločinom.

 

Njihov „folksvagen pasat“ crne boje snimila je nadzorna kamera  na perionici, kod mosta u Žitkovcu, i od tog trenutka i vozilo i tročlana porodica kao da su u zemlju propali. Tela porodice Đokić pronađena su u subotu, 2. oktobra, nakon šest dana potrage u ataru sela Moravac, gde su kobne večeri i bili u poseti Goranovoj majci. Na putu do kuće njih je, kako se sumnja, Džonić presreo pod izgovorom da mu treba pomoć. Goran, koji mu je verovao, pustio ga je u kola ne sluteći da će ih uskoro sve pobiti.

Spaljena tela pronađena su nedaleko od mesta gde je pronađen i njihov spaljen automobil. Kako smo ranije saznali, nesrećna porodica je identifikovana uz pomoć nakita i delova garderobe, jer su bili gotovo ugljenisani. Sumnja se da su prethodno likvidirani hicima iz vatrenog oružja, a da su zatim uz pomoć benzina spaljeni u rupi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading