KLUPKO SE ODMOTAVA Policiju prigušivač doveo do ubica porodice Đokić!
Alo/ Ilustracija

Istražitelji su u petak u Džonićevom stanu u Aleksincu pronašli i pištolj iz kog je, kako se sumnja, ubijeno troje Đokića, a nađen je i skuter, kojim se, navodno, dovezao do mesta gde ih je sačekao.

Nakon izjave koju je dao Džonić, uhapšena su četvorica muškaraca iz Niša koje je on označio kao saizvršioce. Kako nezvanično saznajemo, dvojica od privedenih su braća Konstantin i Kostadin M. Treći muškarac je Marko M. iz Žitkovca, bivši pripadnik MUP iz Beograda a četvrti je D.M. iz Ozrena.

Kako se sumnja, oni su iskoristili Gorana Džonića jer je bio blizak sa porodicom Đokić, tako što su mu pretili i ucenjivali ga.

Penzionisani vatrogasac Goran Džonić osumnjičen je da je kobne noći, 26. septembra, Đokiće presreo na žutom skuteru, koji je policija zaplenila, a kako ih je namamio do sela Moravac, gde ih je, kako se sumnja, on usmrtio i da li je imao pomagača, pokazaće istraga.

KLUPKO SE ODMOTAVA Policiju prigušivač doveo do ubica porodice Đokić!

Društvene mreže

 

Dom porodice Džonić u Moravcu, kao i kuća njihovog mlađeg sina, koja je udaljena kilometar, a u kojoj je policija pronašla zakopan novac, u petak su bile pod policijskom opsadom. Nakon pretrage dvorišta i njiva iza kuće, policija je odvela DŽonićevu suprugu Suzanu na saslušanje u Aleksinac, a potom je u fokus ponovo došao voćnjak u kom je policija dan ranije pronašla raskopanu zemlju i veću količinu novca.

Voćnjak i imanje sa kućom, koja je još u izgrdanji, Džonić je kupio mlađem sinu, koji radi pri vojsci, a policija je "češljala" svaki pedalj u potrazi za novim tragovima. Taj deo dvorišta zarastao je u šiblje, a raskopana zemlja bila je obeležena policijskom trakom, pa se pretpostavljao da je deo novca bio tu sakriven.

KLUPKO SE ODMOTAVA Policiju prigušivač doveo do ubica porodice Đokić!

Alo/D.Briza

 

Dok prednji deo kuće gleda ka glavnoj ulici, zadnji, od oko 10 ari, gleda prema njivama i nalazi se uz put kojim je ubica verovatno vodio Đokiće da im presudi. Reč je o nepristupačnom terenu, koji sa nalazi na takvoj poziciji da niko ne bi mogao da primeti šta se dešava.

Prema nezvaničnim informacijama, pre nego što je zakopao novac ispod šljive, Džonić ga je, navodno, stavio u usisivač. Kako saznajemo, on je na saslušanju u policiji dao alibi za period od 26. septembra, ali naš sagovornik upućen u istragu kaže da je uglavnom govorio besmislice i pričao nepovezano.

- Kada su ga policajci pitali zašto je kopao u voćnjaku, on je rekao: "Možda sam kopao, a možda i nisam, a možda je i moj sin kopao?" - ispričao je naš izvor i dodaje da je u jednom trenutku Džonić rešio da otkrije gde se nalazi pištolj.

KLUPKO SE ODMOTAVA Policiju prigušivač doveo do ubica porodice Đokić!

Alo/D.Briza

 

U jednom trenutku, u petak su se u porodično dvorište autom dovezli Goranov otac Grada, majka Mara i supruga Suzana. Oni su samo utrčali u kuću i nisu želeli ništa da komentarišu. Nedugo potom došli su policajci koji su detaljno pregledali kuću i imanje, nakon čega su na informativni razgovor odveli Suzanu.

Goranov otac za naš list izjavio je ranije, dok je potraga za Đokićima još trajala, da je zgranut činjenicom da troje ljudi nestane tek tako i da sumnja da su ih oteli kriminalci, ne sluteći da je za taj nestanak zapravo glavni osumnjičeni njegov sin.

Osumnjičeni i žrtve su bili veoma bliski. Nikada nisu imali međusobnih problema. Džonić, koji ima dva sina i važi za prekog čoveka, živi samo četiri kuće od porodice Đokić.

Dva Gorana, dva brata, posećivala su se na porodičnim slavljima, tako da je njihovim rođacima sada neshvatljivo da je Džonić uhapšen.- Kao da je malo smrt njih troje, nego sada i ovo. Stvarno ne mogu ništa da kažem - rekla nam je kratko Verica Đokić, snaja pokojnog Gorana, vidno slomljena od tuge koja se nadvila nad njihovom kućom od tog kobnog 26. septembra.

Inače, Džonić je na sahrani Đokića bio sa ostalim rođacima i prijateljima, a stajao je iza sveštenika koji su čitali opelo, gledajući pravo u tri kovčega. Kako se saznaje i za vreme potrage za Đokićima DŽonić se pojavljivao ispred Doma kulture u selu, odakle je kretala potraga policije, vatrogasaca i pripadnika snaga bezbednosti i raspitivao se dokle su stigli sa potragom i da li su nešto pronašli.

KLUPKO SE ODMOTAVA Policiju prigušivač doveo do ubica porodice Đokić!

Foto: Printscreen

 

- Dolazio je nekoliko puta, kao slučajno prolazeći tim delom sela i zapitkivao je: Je l' ima nešto? Da li ste nešto našli?" - kažu meštani. DŽonić je priveden u četvrtak, a po nalogu Višeg javnog tužilatva u Nišu, određeno mu je zadržavanje do 48 sati, tokom kojeg će biti saslušan u tužilaštvu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading