LAŽNOJ LEKARKI ODREĐEN PRITVOR Nadrilekarka mesec dana iza rešetaka
Printscreen

Ona je uhapšena 19. oktobra zbog sumnje da se bavila estetskim uslugama bez licence.

Krivičnu prijavu protiv Lončar i njeno dvoje saradnika iz salona "Solotubeleza" Trećem osnovnom tužilaštvu letos je podnelo Udruženje Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije SESIAM.

Podnosioci prijave tvrde da je ona odgovorna zbog nestručnog izvođenja hiruških zahvata kao i stomatoloških usluga poput izbeljivanja zuba, za šta nema kvalifikacije, a od kojih su nekim klijentima ostale užasne posledice, a pojedinima je čak i ozbiljno narušeno zdravlje.

Jedna od njenih klijentkinja bila je i A. T. iz Beograda, koja tvrdi da je zbog Lončareve morala da bude podvrgnuta hirurškoj intervenciji, jer joj je ova umesto hujalurona ubrizgala botoks i unakazila usta i lice.

Nadležno tužilaštvo je, nakon primljene krivične prijave, naložilo policiji prikupljanje svih potrebnih dokaza kako bi se odlučilo po istoj i eventualnom daljem procesuiranju osumnjičene.

Takođe, ispituje se i kako je lažna doktorka, koja je inače često menjala adresu svog salona, nabavljala botoks i hujaluron, jer po zakonu, samo ovlašćeni distrubuteri isporučuju ove preparate i to nakon dozvole inspekcije Ministarstva zdravlja.

Lončareva ili kako je još zovu, "novobeogradska boginja lažnih usana" je prošle nedelje uhapšena u Hrvatskoj, u Slavonskom Brodu, nakon što su je inspektori uhvatili kako u jednom kozmetičkom salonu pruža usluge bez potvrde rada za strance. Posle saslušanja u tamošnjoj policijskoj stanici ona je puštena na slobodu.

Međutim, po povratku u Srbiju, nakon pretresa na carini, ponovo je uhapšena i privedena.

Tom prilikom naši carinici pronašli su i zaplenili od nje ogromnu količinu novca, nezvanično oko 48.000 evra, kao i medicinsku robu sumnjivog porekla.

Reč je o bočicama hijalurona i botoksa u vrednosti od oko 6.000 evra.

Komentari (0)

Loading