ALO! OTKRIVA: Dijana Hrkalović uništila Veljinu beležnicu dužnika!
Printscreen

Posle ubistva Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, bivšeg vođe navijača Partizana, nađena je beležnica Veljka Belivuka sa spiskom njihovih dužnika i distributera droge. Sumnja se da je bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović naredila da se ona uništi da bi zaštitila Veljin klan i zataškala umešanost u njihove zločine, saznaje Alo!.

Izvor našeg lista navodi da je Hrkalovićeva posle likvidacije Stankovića 13. oktobra 2016. u Bačvanskoj ulici u Beogradu na uviđaj poslala svoje sledbenike iz MUP da prikupe i unište dokaze koji bi mogli da je kompromituju. Upravo oni su joj sada došli glave, jer su odlučili da progovore pred policijom i otkriju kakva im je naređena tada davala „šefica“.

Nisu imali izbora

- Policajci su pristali da budu svedoci jer su uplašeni da će ih upravo ona na saslušanju iskoristiti da prikrije sopstvena dela. Otkrili su da su Belivukovu svesku dužnika pronašli na sedištu Stankovićevog automobila, a pored nje i njegov mobilni telefon. Oni tvrde da im je Hrkalovićeva potom naredila da ih unište, i da za to niko ne sme da sazna. Priznali su da su izvšili naređenje jer je došlo od osobe koja je u tom trenutku bila na visokoj poziciji u MUP, kao i da nisu imali izbora - navodi naš izvor.

Policajci su navodno otkrili i da je u Belivukovoj beležnici zapisan dug od 500.000 evra, ali da nije poznato čiji je.

- U njoj je bilo zapisano nekoliko desetina imena dužnika i distributera narkotika, kao i detaljno uputstvo kome koliko grama ili kilograma droge pripada. Sve sume su bile vrtoglave. To je više nego dovoljan razlog da Hrkalovićeva besni i naređuje policajcima da kradu dokazni materijal i uništavaju ga. Time je štitila sebe, ali i lanac kriminalaca - od Veljka Belivuka do poslednjeg člana kavačkog klana, s kojima je sarađivala - tvrdi naš sagovornik. 

ALO! OTKRIVA: Dijana Hrkalović uništila Veljinu beležnicu dužnika!

Alo!/Marko Metlaš

 

Šutirala čaure

Bivša državna sekretarka je u zataškavanje zločina navodno pokušala da uvuče i pokojnog inspektora Dejana Jovića, koji je radio na slučaju ubistva Stankovića. Nakon što je u julu ove godine preminuo od koronavirusa, njegov otac Vukosav je izjavio da je Hrkalovićeva besnela u kancelariji kada joj je njegov sin doneo čaure sa mesta zločina.

- Kada je toj ženi, Hrkalovićevoj, za koju je moj sin govorio da nije normalna, doneo čaure, ona ih je šutirala po kancelariji. Tog dana svađali su se do ponoći jer je verovatno htela da sve to uništi - rekao je otac inspektora.

Optužnica za ubistvo protiv vođa kavčana

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je juče optužnicu protiv vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera zbog ubistva Nikšićanina Nikole Stanišića u avgustu prošle godine.

Optužnica je juče dostavljena podgoričkom Višem sudu, koji će daljim razmatranjem odlučivati o njoj.

S Veljom organizvala ubistvo Stankovića?

Kako je Alo! već pisao, inspektori sada ne isključuju mogućnost da su upravo Belivuk i Hrkalovićeva organizovali ubistvo Stankovića.

- Zašto bi ona tražila od inspektora Jovića da se unište čaure s mesta zločina ako iza ubistva ne stoje ljudi koji joj polažu račune? Da su ubice „škaljarci“ ili članovi neke druge bande, zašto bi bivša državna sekretarka prikrivala njihov zločin? - podvlači naš izvor.  

Odbijena žalba: Dijana ostaje u pritvoru

Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu odbilo je juče žalbu branilaca nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović. Njeni advokati su žalbom tražili da se preinači rešenje sudije za prethodni postupak i da joj se pritvor ukine i omogući odbrana sa slobode. Hrkalovićevoj je prethodno određen pritvor zbog opasnosti da će uticati na svedoke.

Ona se krivičnom prijavom sumnjiči da je uticala na načelnika Odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da tužilaštvu ne dostavi blagovremeno izveštaje u vezi s ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao „ubistvo na šinama“, za koje je bio optužen a kasnije oslobođen Veljko Belivuk.

Sve navode krivične prijave Hrkalovićeva je negirala na saslušanju u tužilaštvu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading