DIJANA MRAVA NE BI ZGAZILA Hrvati stali u odbranu Hrkalovićke, predstavljaju je kao nevinašce
Alo/ Nenad Vujanović

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, koja se od petka nalazi iza rešetaka zbog sumnje da je učestvovala u prikrivanju dokaza u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, zahvaljujući čemu su kasnije oslobođeni optužbi Veljko Belivuk i Marko Miljković, postala je zvezda hrvatskih medija. Naime, Hrvati Hrkalovićevu pokušavaju da predstave kao malu Dijanu iz fine i obrazovane porodice koja maltene ne bi mrava zgazila.

Interesantno je koliko su se hrvatski mediji zainteresovali za slučaj bivše državne sekretarke MUP, a prostor u medijima koji Hrkalovićeva dobija je impresivan, kao da se radi o visokom političkom funkcioneru te zemlje. Ni na hvalospevnim naslovima nije se štedelo, pa je jedan raspaljen na naslovnici glasio: „Fatalna Ličanka Dijana trese celu Srbiju”.

MALA DIJANA

Da Hrvati odlično poznaju biografiju Hrkalovićeve pokazuje i to da su novinarske ekipe uputili u Doljane, rodno selo njenog dede i oca koje se nalazi u Lici kraj Otočca.

- Mala Dijana je sarađivala s mafijašima. Ne mogu da verujem. A ima tako fine roditelje, koji su vrlo obrazovani. Možda se radi o nameštaljci, ali ko će ga znati - navodi se odmah na početku samog teksta u hrvatskim novinama 24 sata, kao da je cilj odmah oprati Hrkalovićevu. Prema pisanju tog lista, u tekstu pod naslovom „Ne verujem da je sarađivala sa mafijašima”, u pitanju su reči njene rodbine iz malog ličkog sela. Oni su novinarima ispričali i razvojni put Dijaninog tate Daneta.

- Dijanin otac Dane je već sa 17 godina otišao u Požarevac. Išla mu je škola, bio je vrlo bistar. Tamo je završio škole, radio je kao inženjer, te se oženio i dobio Dijanu i njenog brata. Nju sam zadnji put video kad je imala pet-šest godina. Dete kao dete, zaigrano i bezbrižno. A njenog oca, strica i dedu poznajem. Dedu su joj ubili nakon „Oluje” i zapalili kuću. Dijanin stric je izgradio novu kuću ovde, ali nisu više dolazili, pa je sve zaraslo - ispričao je Dijanin rođak za taj list.

HVALILI JE MAMA I TATA…

Meštani su za njenog dedu ispričali da je bio veoma tvrdoglav, da je voleo da popije, dok za njenog oca navode da je bio dobar čovek.

- Njeni roditelji su se hvalili da je najbolji đak na fakultetu, da je završila visoke škole. Nadam se da to nije istina nego nameštaljka, žao mi je njenih roditelja - ispričali su meštani za list koji svim silama pokušava da prikaže Hrkalovićevu u potpuno drugom svetlu, onome koji nema nikakve veze ni sa Veljkom Belivukom ni sa Markom Miljkovićem.

BLUD I RAZVRAT

Podsetimo, Objektiv je juče objavio da je Hrkalovićeva, koju i mediji Dragana Đilasa maltene predstavljaju kao vrsnog intelektualca, dok je bila u MUP, od te institucije pravila leglo bluda i razvrata. Kako su ispričali sagovornici Objektiva, sastanke u prostorijama MUP nemali broj puta držala je mamurna i pod uticajem opijata, ali i neprimereno obučena za jednu takvu instituciju. Kabinet Ministarstva policije služio joj je za pravljenje najvulgarnijih fotografija, koje je slala jednom uticajnom ministru, ali i kriminalcima sa kojima je održavala lične kontakte.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading