NOVI TRAG U ISTRAZI Osuđeni ubica tipovao Đokiće iz zatvora!
Alo/ Ilustracija

Inspektori koji istražuju ubistvo tročlane porodice Đokić imaju još jedan trag. Saslušavanjem osuđenika i bivših zatvorenika došli su do podatka da je ova porodica verovatno tipovana iz zatvora. Osumnjičen je jedan ubica rodom iz okoline Aleksinca, a kaznu služi u Nišu. Osuđen je zbog ranijeg ubistva baš u Moravcu.

Odlično poznajući situaciju u podzemlju, istražitelji su pošli od dokazane navike osuđenika da sa cimerima dele priče o svojim nedelima.

– Neki od njih, kada izađu na slobodu, posle odslužene kazne ostanu u kontaktu sa cimerima ili iskoriste podatke i njihove kompanjone “da bi ostali u poslu”. Poznato je, recimo, da je Bojan Hrvatin, svedok koji je progovorio o zločinima Veljka Belivuka i ekipe, čim je izašao na slobodu posle odležane kazne za ubistvo, potražio kontakt ovog klana i zatražio “da se uključi” – objašnjava izvor blizak istrazi trostrukog ubistva u Moravcu.

Policija je sad ušla u trag ovakvom curenju podataka. Iz ćelije osuđenog za ubistvo jednog Moravčanina u martu 2011. potekla je informacija o bogatstvu Gorana Đokića, njegovim menjačkim poslovima u Aleksincu, čestim posetama majci u Moravcu, kao i o topografiji terena oko tog sela i zabačenim putevima.

– Ako je neko hteo da se otarasi Gorana zbog zelenaške pozajmice koju je uzeo od njega, mogao je ovim zatvorskim kanalom da dođe do egzekutora koji je sad na slobodi, već dobro obaveštenog o meti, njenim navikama, kretanju i pogodnom terenu za likvidaciju. Potom samo sledi proširenje ekipe. Sumnja se, naime, da su u zločinu učestvovala i dvojica plaćenika iz Beograda, takođe sa zatvorskim iskustvom – navodi ovaj izvor i dodaje da je sve ove informacije mogao da iskoristi i neko ko je eventualno planirao klasičnu pljačku Đokića.

– U policiji preovladava verzija da je ovde, ipak, reč o zelenaškom dugu, kao motivu – kaže izvor.

Istražitelji sad utvrđuju kome je i šta rekao meštanin sela u blizini Moravca, osuđen na 18 i po godina robije zbog ubistva, sredinom marta 2011. Ubica je prethodno u svom selu ukrao pištolj komšiji. Naoružan je noću upao u kuću nesrećnog Moravčanina, a meta mu je bila prodavnica u prizemlju koju je hteo da opljačka. Taj prostor je vlasnik kuće iznajmio prijatelju za radnju. Vlasnik kuće je čuo buku, sišao u lokal i našao se oči u oči s provalnikom. Ovaj je pucao u njega, teško ga ranio i pobegao ukradenim kolima. Ranjeni čovek preminuo je u bolnici od rana.

Ubica se, dobro poznajući teren, tri dana skrivao u okolini. Uhvaćen je u jednoj vikendici kod Moravca.

– Ne znam da li on i njegovi pajtaši na slobodi imaju veze i s ubistvom Đokića, ali smo u strahu. Razumite nas, nema mnogo sela u Srbiji u kojima je za desetak godina ubijeno četvoro ljudi – kratko je juče prokomentarisao jedan od meštana Moravca.

Lokalac vodio ubicu kroz nepristupačan teren

Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25) Đokić ubijeni su 27. septembra u ataru Moravca s pet metaka ispaljenih iz dva pištolja, kalibra 7,65 i devet milimetara. Njihova tela su potom spaljena. Goranov pasat nađen je takođe spaljen u ataru sela Grejač petnaestak kilometara od Moravca. Pretpostavlja se da ih je ubica presreo na putu i uz pretnju pištoljem naterao da se odvezu do udaljenog šibljaka. Tu ih je s dvojicom saučesnika likvidirao. Sve se odigralo između ponoći i tri sata na vrlo nepristupačnom terenu, pa nema sumnje da je bar jedan od ubica odlično poznavao okolinu. Otuda je za istragu izuzetno važno da se otkrije lokalac koji je celom akcijom rukovodio tokom kobne noći.

DOSAD PRIKUPLJENI TRAGOVI

– crveni automobil ukraden u Beogradu

– čaure nađene na mestu ubistva

– biološki tragovi na ostacima spaljenih dasaka kojima su tela bila prekrivena

– snimci saobraćajnih kamera

– nekoliko imena najvećih dužnika

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading