UBICA ĐOKIĆA UDARAO GORANA U GLAVU ŠIPKOM I RUČNOM BOMBOM? Policija više puta ispitivala jednu osobu
Alo/ Ilustracija

Istražitelji iz Niša, Aleksinca i Beograda danonoćno rade na pronalaženju ubice tročlane porodice Đokić. Zbog interesa istrage, ne saopštavaju se novi detalji o ovom slučaju, ali kako su nam ispričali meštani sela Moravac, u čijem ataru su pronađena beživotna tela supružnika Gorana i Gordane i njihove ćerke Lidije Đokić, policajci ništa ne prepuštaju slučaju.

Svima su u selu uzeti brojevi telefona, legitimisana je gotovo svaka porodica, a traga se i za crvenim vozilom, koje je najverovatnije korišćeno u noći ubistva. Iako se u medijima spekulisalo da je, navodno, pronađena sveska i spisak sa više od 15 Đokićevih dužnika, koji su dugovali čak 300.000 evra, ovu informaciju nisu mogli da potvrde izvori koji su upoznati sa istragom.

– Naprotiv, ako je i postojala, ta sveska je nestala zajedno sa novcem. Goran je dobar deo posla obavljao iz svog automobila u kojem je čuvao i veliku sumu novca, pa se pretpostavlja da je sa sobom nosio i poverljive spiskove potencijalnih dužnika, ali oni do sada nisu nađeni – kaže  izvor.

Još se nagađa da li je za ovaj nezapamćeni zločin jedini motiv bio koristoljublje. Razni “stručnjaci” danima komentarišu šta bi sve mogao da bude motiv, ali sve je i dalje i domenu nagađanja.

Prema zvaničnim podacima, Goranovu menjačnicu je pre četiri godine pokušao da opljačka meštanin Zoran S., koji je zbog ovog krivičnog dela odrobijao svoju kaznu. Kako stoji u presudi Višeg suda, u koju smo imali uvid, Zoran je jula 2017, oko 14.20 u uračunljivom stanju sa fantomkom na glavi došao do menjačnice “Liki” držeći u desnoj ruci metalnu šipku, a u levoj ručnu bombu “kašikaru”.

– Utrčao je u menjačnicu u nameri da oduzme novac od Gorana Đokića, koji se nalazio za pultom i sređivao novčanice. U kasi je u tom trenutku bilo oko 600.000 dinara u različitim valutama. Gorana je najpre udario u glavu metalnom šipkom nakon čega se ovaj zateturao i naslonio na zid iza pulta. Onda ga je naizmenično udarao metalnom šipkom i ručnom bombom po glavi i telu, dok je Đokić sve vreme pružao otpor i dozivao pomoć. U jednom trenutku uspeo je da uhvati okrivljenog za ruke, kada je ovaj ispustio metalnu šipku i ručnu bombu – stoji u presudi.

Rvanje u menjačnici je videla prolaznica i počela glasno da doziva pomoć, što je čuo prolaznik koji je utrčao i uhvatio obema rukama okrivljenog, ali je on uspeo da se i njemu otrgne i pobegne. Okrivljeni je šipku vratio u porodičnu kuću jedne Aleksinčanke, odakle ju je i uzeo, dok je bombu sakrio u gajbu od piva koja je stajala u ostavi u špajzu te kuće, a onda je zatražio od vlasnice jedno metalno bure kako bi zapalio garderobu koju je imao na sebi, pravdajući se da je “napravio neku glupost” i da mora da mu pomogne. Uhapšen je iste večeri, a nakon sporazumnog priznanja krivice, za ovo krivično delo robijao je tri godine i šest meseci.

Policija je, prema saznanjima, nakon smrti Đokića više puta ispitivala Zorana S., ali nisu našli ništa sumnjivo da bi ga doveli u vezu sa zločinom.

SASLUŠANO VIŠE OD 100 LJUDI

U okviru istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, policija je saslušala više od 100 ljudi iz tog mesta i okolnih sela, Moravca i Tešice, gde je počinjen zločin. Svi koji su odvedeni na poligraf su prošli testiranje, a jedini materijalni trag, čaura koja je nađena pored tela, zasad ne može pomoći u potrazi za ubicama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading