ŠAMARANJE BEBE SMISLILI IZ ZABAVE? Snimak koji je zgrozio Srbiju ipak nije pravi
Foto: Alo.rs

Javnost u Srbiji uznemirio je video na kojem se vidi beba koja plače dok je majka zlostavlja. Taj snimak objavljen je na Fejsbuk stranici pokreta Levijatan i izazvao je oštre komentare. Osnivač tog pokreta Pavle Bihali ispričao je za medije da je ceo materijal koji su dobili predat policiji, tužilaštvu i Centru za socijalni rad u tom gradu.

"U suštini, imamo informacije da je slučaj već jednom prijavljen pre nekih mesec dana, kad je beba imala svega šesnaest dana. Tada je Centar za socijalni rad, nakon obavljenog razgovora, dete vratio majci. Takođe smo dobili informaciju da je nakon objavljivanja ovog snimka majka bebe, akter događaja, odvedena na informativni razgovor, ali ne znam da li je to tačno. Gledajući snimak, probudili su mi se najgori ljudski nagoni. Dete mora biti oduzeto tom monstrumu i to je sada jedino važno" - ispričao je Pavle za beogradske medije.

Međutim, priča je dobila obrt kada je Osnovno javno tužilaštvo iz Kragujevca proverilo prijavu policijske uprave u Kragujevcu i Centra za socijalni rad u tom gradu.

"S obzirom na prikupljena obaveštenja, sadržinu izjava podnosica prijave M. B. iz Kragujevca i prijavljene G. P. iz Kragujevca, na osnovu izveštaja koji je dostavio nadležni Centar za socijalni rad, utvrđeno je da predmetni snimak nije verodostojan i da je sačinjen putem  „Bumerang“ aplikacije, sa imitacijom udaraca i zvuka navodnog šamaranja novorođenčeta na tom snimku" - navodi tužilaštvo.

Na osnovu izvršenih provera utvrđeno je da novorođenče, koje je na tom snimku, nije stvarno zlostavljano od strane roditelja.

-Doneta je odluka o nepokretanju krivičnog postupka povodom tog događaja - rečeno je u Kragujevcu.

Zasad nije poznato ko je izmontirao snimak i plasirao ga.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading