MINISTAR VULIN OTKRIO KAKO SU TELA ĐOKIĆA IDENTIFIKOVANA Leš Lidije prepoznali po konjskom repu, a telo njene majke po nakitu!
Alo/ Ilustracija

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je juče da je telo svirepo ubijene Gordane Đokić (56) u selu Moravac kod Aleksinca identifikovano na osnovu nakita koji je nosila, dok su forenzičari leš njene ćerke Lidije (25) prepoznali po kosi vezanoj u rep!

Vulin je naglasio da je policija pronašla mnogo dokaza koji će otkriti zbog čega je tročlana porodica ubijena.

"Prvo smo našli leš Gorana, koji je bio na vrhu, a potom i tela njegove supruge i ćerke. Aktivno radimo na slučaju, ali ne mogu da govorim o detaljima istrage. Kolegama iz Niša je stigla pomoć iz Beograda. Cela porodica je zatrta, a reč je o mirnim ljudima koji nisu bili u svetu kriminala. Nije bilo nijednog razloga da se takvim ljudima nešto desi" - objasnio je ministar policije, i dodao da istražni organi neće prestati da traže dokaze koji će razrešiti ubistvo Đokića.

MINISTAR VULIN OTKRIO KAKO SU TELA ĐOKIĆA IDENTIFIKOVANA Leš Lidije prepoznali po konjskom repu, a telo njene majke po nakitu!

Foto: Ilustracija

 

Kako je Alo! već pisao, sumnja se da motiv monstruoznog ubistva porodice nije novac, već osveta.

"Tu teoriju potkrepljuje činjenica da ubica nije pokupio nakit sa tela žrtava. Osim Gordane, nakit je na sebi navodno imala i njena ćerka Lidija. Da je motiv ubistva pljačka, ubica bi najverovatnije pokupio minđuše i ogrlice koje su majka i ćerka nosile, čak i da im vrednost nije prevelika" - podvlači naš izvor.    

Reporteri Alo! razgovarali su i s meštanima sela Moravac, koji su nam rekli da je Goran bio oprezan i da takođe ne veruju u teoriju da je porodica Đokić ubijena zbog novca.

"Siguran sam da Goran kobnog dana nije imao 100.000 evra u svom automobilu, kao što se pominjalo. Mislim da je neko želeo da njihova likvidacija izgleda kao pljačka da bi prikrio motiv. Jer ako se otkrije motiv, doći će se i do ubice" - rekao je rođak ubijene porodice.

MINISTAR VULIN OTKRIO KAKO SU TELA ĐOKIĆA IDENTIFIKOVANA Leš Lidije prepoznali po konjskom repu, a telo njene majke po nakitu!

Foto: Alo.rs

 

Podsetimo, Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija ubijeni su u noći između 26. i 27. septembra u ataru sela Moravac dok su putovali u Aleksinac. Sumnja se da je ubica najpre pucao u njih iz vatrenog oružja, a da je potom njihova tela spalio i zakopao u jamu.

Policija je ugljenisane leševe porodice Đokić pronašla nekoliko dana kasnije, kao i njihov automobil „pasat“, koji je takođe spaljen u selu Tešice na 12 kilometara od mesta zločina.

I ubice jure tipera!

Bivši šef Odseka za krvne delikte Žarko Popović Pop, koji je rešio zločin u Pohorskoj ulici i uhapsio Iliju Vujića, zvanog Bumbar, rekao je za Alo! da moraju da se provere svi aspekti života porodice Đokić.

- Treba utvrditi s kim su Đokići poslovno sarađivali, s kim su se družili i izlazili u provod. Akcenat treba staviti na ćerku Lidiju, kao i na majku ubijenog Gorana. Iz toga će isplivati detalji koji će ukazati ko je ubica. Možda se ubijena devojka nekada pohvalila da tata hoće da joj kupi stan, i to je stiglo do ušiju nekog tipera. Moguće je i da je Goranova majka to nekome nesvesno ispričala. Po meni, tiper je iz Aleksinca i nema dosije. Da bi se ubice skroz pokrile, one ubijaju tipera! - smatra Popović. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading