STEŽE SE OBRUČ OKO UBICA PORODICE ĐOKIĆ Forenzičar otkriva - Evo šta je motiv surove likvidacije!
Alo/ Ilustracija

Forenzičar Časlav Ristić je ocenio da se prema informacijama iz medija nije se mnogo odmaklo od prvog dana kada su tela pronađena.

- Đokići su ubijeni na jednom mestu, a automobil je zapaljen na drugom. Znamo da nije mogao biti jedan izvršilac zločina, najmanje dvoje, a možda i troje. Takođe jedan je morao da poznaje teren, da je rodom iz tog kraja ili da tu živi. Trebalo bi da se pojavi neki automobil koji bi se oni dovezli do lica mesta. U putu su zaustavili vozilo Đokića, došli do mesta gde su ubijeni, izbačeni iz vozila i zapaljeni, a jedan od izvršilaca je odvezao automobil 10 kilometara dalje i zapalio ga. Cilj je bio da se zavara trag. Izvršioci pale auto da bi uništuili biološke tragove- smatra Ristić.

Javnost, kako je dodao, zna samo 20 odsto informacija o licu mesta.

- Pravi se prvo psihološki profil porodice. Neosporno je da se radi o koristoljublju. Hipotetički bi motiv mogao biti i ljubomora, mada je to malo verovatno. Istraga ide u više pravaca. Nakon psihološkog profila žrtava, pravi se profil ubice - smatra on.

Kako je dodao, kada policija sakupi dovoljno dokaza počinioci će biti uhapšenj.

- Očekujem prva hapšenja za 10-ak dana - naveo je Ristić za TV Pink.

Porodica Đokić je ubijena sa nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u grudi i glavu, najverovatnije dok su bili u svom automobilu "pasat" na mračnom putu u selu Moravac. Ubica je nakon toga njihova tela spalio i zakopao ih na njivi. Na 12 kilometara od tog mesta, u selu Tešica, policija je pronašla i njihovo vozilo, koje je takođe bilo spaljeno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading