UBIO MALOG STEFANA, PA REKAO DA NIJE KRIV! Bahati vozač sa Karaburme izneo odbranu u Prvom osnovom sudu u Beogradu
Foto: Alo.rs

Osumnjičenom se sudi za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći poveđenima, budući da je posle nesreće pobegao.

- Ne priznajem krivično delo - kratko je rekao pred sudijom Galić, koga su u sudnicu dovela dvojica stražara iz pritvora. 

Nakon njegovog iskaza održana su uvodna izlaganja tužilaštva i odbrane, a Galić će na sledećem suđenju, koje je zakazano za 20. oktobar, moći detaljno da se izjasni o slučaju.

UBIO MALOG STEFANA, PA REKAO DA NIJE KRIV! Bahati vozač sa Karaburme izneo odbranu u Prvom osnovom sudu u Beogradu

Foto: Alo.rs

Boban i Stefan Balić

Njegov branilac je u uvodnoj reči izjavio da se plaši da Galić neće imati fer suđenje.

- To smatram jer ga je javnost unapred proglasila „monstrumom“ i pozvala na linč - rekao je advokat, koji je predložio da se njegovom branjeniku ukine pritvor ili da se zameni kućnim pritvorom.

Taj zahtev razmotriće krivično vanpretresno veće suda.

Boban Balić, deda nastradalog Stefana, juče je od novinara Alo! saznao kako se osumnjičeni branio na sudu, i to dok je stajao pred grobnim mestom svog unuka.

- Znate šta, ne pratim... Trenutno sam na groblju kod Stefana, i tako da me baš... Ne mogu da doživim stres. Pravo da vam kažem, nemam pojma šta se dešava. Ništa ne znam - rekao je kratko Boban.

Tužilaštvo je ranije optužnim predlogom zatražilo od suda da Galića osudi na kaznu od 10 godina zatvora, kao i da mu se zabrani upravljanje vozilom na pet godina.

Međutim, Boban Balić je tada rekao za naš list da nije zadovoljan kaznom koja preti vozaču.

Sudiji preti otkaz za ukidanje pritvora

Osumnjičenom Lazaru Galiću najpre nije bio određen pritvor jer je sudija za prethodni postupak Radmila Đerić odbila predlog tužilaštva za pritvor. Zbog te odluke veliki broj Beograđana protestovao je na Karaburmi, a ministarka pravde Maja Popović je krajem jula inicirala disciplinski postupak protiv sudije Radmile Đerić, koja bi zbog svoje odluke mogla da se suoči i s gubitkom posla.

- Da se ja pitam, osudio bih ga na doživotnu! Ne samo njega, već sve vozače koji ubijaju decu na ulicama - rekao je Boban.

Podsetimo, Stefan Balić je nastradao kobne julske večeri kada je sa svojim ocem i mlađim bratom prelazio ulicu na obeležnom pešačkom prelazu. Lazar Galić ih je tada udario svojim automobilom, a potom ih ostavio teško povređene na ulici i pobegao. Dečak je usled povrede glave pao u komu, a pet dana kasnije je preminuo na Univerzitetskoj dečjoj klinici. Njegov mlađi brat Luka takođe je bio teško povređen, ali se oporavio.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
BAS NE RAZUMEM ?

10.10.2021 18:59

SRBIJO MEDJ SLJIVAMA....Ubije dete i nije kriv ? Presuditi na licu mesta monstrumu!!!!