SVAĐA OKO GUME ZA BICIKL, PA PESNICE U LICE Ovako je počeo fizički obračun učenika u Sremskoj Mitrovici
Foto: Shutterstock

U fizičkom obračunu u Osnovnoj školi "Sveti Sava" učestvovala su četiri učenika. Jedan od dečaka koji su koji su se zatekli u konfliktu na velikom odmoru u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Sremskoj Mitrovici hospitalizovan je nakon događaja i otpušten na kućno lečenje. Nasilje je, PU Sremska Mitrovica prijavio po službenoj dužnosti dežurni pedijatar.

Dečak (14) je u ponedeljak, 3. oktobra oko 15 časova, u toku velikog odmora ispred prodavnice na Bulevaru Konstantina Velikog, zbog konflikta oko gume za bicikl, pesnicama u predelu slepoočnice i vilice naneo više udaraca drugu (14) iz razreda.

Nastavak je sledio u školskom hodniku, gde je maloletnik (14) nasrnuo na drugog dečaka. Po navodima očevidaca, zbog pitanja koje je uputio maloletnik: "Zašto si ga tukao", umesto odgovora dobio je više udaraca pesnicama u rebra i stomak. Videvši tuču, prišao je i trinaestogodišnjak dečak, kako bi zaustavio tuču, pokušao je da stane između ova dva dečaka, ali i on dobija pesnice u glavu.

Maloletni dečaci su dali iskaz u PU Sremska Mitrovica o ovom događaju.

Škola je u skladu sa zakonom i Posebnim Protokolom za zaštitu dece i učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u obrazovno-vaspitnim ustanovama pristupila utvrđivanju svih relevantnih činjenica, o čemu je obavešteno Ministarstvo prosvete.

Podsetimo da ovo nije prvi slučaj vršnjačkog nasilja u ovoj školi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading