POLICIJA PRIVODI UBICE PORODICE ĐOKIĆ Organizator zločina napustio Srbiju, ostali redom idu na poligraf
Alo/ Ilustracija

Policija raspolaže operativnom informacijom ko je osoba koja je, po svemu sudeći, tipovala tročlanu porodicu Đokić, čija su tela pronađena pre tri dana u jednoj jami pored smetlišta u ataru sela Moravac, nedaleko od Aleksinca.

Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (26) brutalno su ubijeni iz vatrenog oružja, sa po najmanje dva metka u glavu i grudi, pokazala je obdukcija. Posle zločina tela su spaljena, potom naslagana jedno na drugo u rupi, a vatra je najviše oštetila telo devojke. Prema nezvaničnim informacijama, monstruozno ubistvo je počinila najverovatnija razbojnička grupa, koja je imala pomoć nekog iz ovog kraja, koji detaljno poznaje teren.

- Čovek sa kojim smo hteli da obavimo razgovor je van zemlje - navodi sagovornik blizak istrazi. - On je regularno prešao granicu u takozvano kritično vreme, odnosno u vreme nestanka i pronalaženja tela Đokića. Njegov izlazak iz Srbije zabeležile su i kamere. On je u novčanim problemima, ali nemamo podatak da li je pozajmljivao novac od Đokića, odnosno da li im je dugovao. Neki tragovi ukazuju da je on mogao da organizuje ovaj zločin.

Foto: Alo! arhiva

 

Prema informacijama do kojih se došlo, tokom uviđaja u zapaljenom "pasatu", vlasništvo Đokića, policija je pronašla čauru. U toku je veštačenje kako bi se utvrdio kalibar metka, odnosno iz kog je tačno oružja ispaljena. Inače, 12 kilometara dalje, gde su pronađena tela, policija je u ponedeljak "ogradila" veliko područje, a forenzičari su metaldetektorima tragali za dodatnim dokazima.

Pronađena čaura bi mogla da bude ključni dokaz

Sumnja se da su Đokići ubijeni u automobilu, a ne isključuje se ni mogućnost da je oružje imalo prigušivač, jer nema svedočenja da su se čuli pucnji. Takođe, kako se sumnja, ubice su navodno pokupile čaure, ali postoji mogućnost da su napravile propust, pa bi pronađena čaura mogla da bude jedan od ključnih dokaza.

Goran bio naoružan

U Aleksincu se u ponedeljak moglo nezvanično čuti da je policija prilikom pretresa stana Đokića pronašla futrolu za pištolj, ali u njoj nije bilo oružja.

- Utvrđeno je da Goran nije imao dozvolu za oružje, što ne znači da ga možda nije posedovao. Moguće da je pištolj nabavio radi lične bezbednosti, jer je neretko bio na meti lopova zbog menjačnice koju je držao. Pošto pištolj nije nađen u stanu, moguće je da ga je nosio sa sobom u noći kada je sa suprugom i ćerkom otet i ubijen - kaže izvor iz istrage.

- Saznali smo i da je Goran uvek imao veliku količinu novca u gotovini kod sebe. Navodno, nikada se nije odvajao od te male metalne kase. Unutra je uvek bilo po 50.000, a ponekad i 100.000 evra u gotovini. Ta kasica nije pronađena.

Više privedenih osoba prošlo poligraf  

Mnogo je policajaca i u samom Aleksincu, kao i u Moravcu gde su poslednji put viđeni i obližnjoj Tešici gde je pronađen zapaljen auto.

Policija razgovara sa meštanima, češljaju svaki pedalj ovog kraja, kako bi ušli u trag počiniocima. Više osoba je privedeno i na informativni razgovor, a prema našim saznanjima, svi su prošli poligraf.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

Komentari (0)

Loading