NAVIJAČ PIROMAN Kovač zapalio džip i udovici Crnog Gruje!
Alo Arhiva

Kako saznaje Alo!, veruje se da je Kovačević odgovoran i za požar na „rendž roveru“ Nine Grujović (35), udovice kriminalca Nenada Grujovića Crnog Gruje!

Džip Grujovićeve izgoreo je 18. februara 2020. u Ulici Vojislava Ilića. Nepoznati muškarac polio ga je benzinom i pobegao. I tad su kamere snimile izvršioca ali se, za razliku od slučaja Sonje Lazetić, ovaj izvukao. 

- Policija je operativnim radom došla do informacija da Kovačević stoji i iza ovog napada, ali zasad za to još nema dovoljno dokaza. Veruje se da je ovaj požar trebalo da bude opomena udovici Crnog Gruje, a da je pozadina svega novac koji je Grujović nakon samoubista ostavio iza sebe - kaže dobro obavešten izvor Alo! i dodaje da je ta sumnja podgrejana nakon samo par dana, kada je ispred jedne firme na Zvezdari eksplodirala bomba.

NAVIJAČ PIROMAN Kovač zapalio džip i udovici Crnog Gruje!

Pink printskrin

 

- Ona je bačena u dvorište firme Ž. S. koji je, navodno, sa pokojnim Nenadom Grujovićem zvanim Crni Gruja učestvovao u nekim iznudama - objašnjava naš sagovornik.

Podsetimo, Kovačević je uhapšen zbog sumnje da je podstrekivao tri osobe da u junu ove godine zapale džip Sonje Lazetić.

Na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu on je negirao krivicu i izjavio da ne želi da iznosi odbranu, niti da odgovara na pitanja. Iz tužilaštva je odmah prebačen u KPZ Sremska Mitrovica na izdržavanje višegodišnje kazne zatvora za ranije počinjena dela.

Kada im je džip zapaljen, Nikola Lazetić je za medije izjavio da on i supruga nemaju ni sa kim problema. Nakon hapšenja Kovačevića nisu želeli da daju izjave.

Povodom hapšenja Kovačevića juče se oglasio i ministar policije Aleksandar Vulin, koga su pojedini opozicioni mediji prozivali jer se sa Kovačevićem fotografisao na nedavnom koncertu „Riblje čorbe“. 

Ministar je izjavio da se sa Kovačevićem slikao ne znajući o kome se radi, kao što se slikao i sa mnogim drugim ljudima koji su bili na tom koncertu.

- Kovačević je otišao na izdržavanje zatvorske kazne od dve godine i šest meseci, ali i više od toga. Razotkrili smo još nekoliko krivičnih dela, kao što je paljenje automobila porodice Lazetić, koje je u međuvremenu počinio dok je bio između pravosnažne presude i izdržavanja zatvorske kazne - rekao je Vulin za Televiziju Pink i ironično upitao pojedine medije koji su ga s njim povezivali zar se ne zapitaju kako to da ga je uhapsio, zar se ne plaši da će Kovačević progovoriti.

- Bio sam informisan o svakoj sekundi operacije njegovog hapšenja. Zašto ga nisam spasao i sačuvao - zato što nisam imao veze sa njim. Zato što jedva čekam da ide u zatvor. Nema prljavog veša, Kovač nema šta da priča. Danas ti isti mediji koji su zbog fotografije sa njim tražili moju ostavku, kažu da ga nije spasla fotografija sa Vulinom - rekao je ministar.

Ubio se u paranoji

Nenad Grujović Crni Gruja povezivan je sa klanom Dejana Stojanovića Keke, a nastradao je u novembru 2018, kada je pod nerazjašnjenim okolnostima pao sa terase porodičnog stana u Đušinoj ulici. Pretpostavlja se da je bio drogiran i da je sam skočio sa terase u paranoji, nakon što je umislio da policija dolazi po njega i da će ga odvesti nazad u zatvor.

Naime, Grujović je proveo devet i po godina u CZ-u, a nakon što je pušten iz pritvora osuđen je na 10 godina zbog pljačke pošte na Novom Beogradu 2006, u kojoj je ubijen radnik obezbeđenja Vesko Babović. Ostalo mu je da odleži još šest meseci.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading