KOCKAR SKAKAO PUTNIKU PO GLAVI I DOZIVAO ALAHA! Otkrivamo šta se dešavalo u Lastinom autobusu koji je otet u Nemačkoj
Foto: Alo.rs

On se tereti za pokušaj ubistva, jer je jednog od putnika (20) iz čista mira bacio na pod i gazio mu po glavi!

Ovaj napad dogodio se u utorak uveče u „Lastinom“ autobusu koji je saobraćao na liniji Dortmund - Beograd. Između Hilpolštajna i Gredinga, Kahrović je iznenada nasrnuo na putnike, a zatim je vikao da ima pištolj. Putnicima je rekao da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne inače će on biti napadnut, a zatim je ponavljao gomilu nepovezanih rečenica.

Nije imao oružje

Prilikom napada Fahrudin je tvrdio da ima oružje, a putnici su policiji kasnije davali različite izjave. Nakon što je uhapšen, rekao je da nije naoružan, a u prtljagu nije pronađen pištolj za koji je prethodno tvrdio da ima.

Kako saznajemo, juče se na saslušanju branio ćutanjem, a nemački mediji spekulišu da se verovatno nalazi u teškom psihičkom stanju.

- U autobusu se pored trojice vozača nalazilo i 11 putnika, svi državljani Srbije, koji su putovali ka Beogradu. Fahrudin je iz čista mira napao mladića (20) koji je spavao na sedištu ispred njega. Bacio je mladića na pod, udarao ga rukama i nogama i gazio mu po glavi. Udario je i jednu putnicu (24) po licu. Urlao je da ima pištolj i svima im pretio da će da ih pobije - navodi izvor blizak istrazi i dodaje da je tada nastala prava drama.

KOCKAR SKAKAO PUTNIKU PO GLAVI I DOZIVAO ALAHA! Otkrivamo šta se dešavalo u Lastinom autobusu koji je otet u Nemačkoj

Foto:Printscreen

 

- Trojica vozača su skočila na njega da ga obuzdaju, da spasu putnike. Putnici su tada istrčali napolje, a vozači su ostali sa njim unutra i obavestili policiju. Šta se tačno dešavalo u narednim trenucima zasad nije poznato. Ubrzo je potpuno blokiran autoput u krugu od nekoliko kilometara u oba smera. Došle su specijalne nemačke jedinice koje su pregovarale sa napadačem. Nakon toga su vozači izašli, a specijali su ubrzo posle toga uz šok bombe uleteli u autobus, kada im se napadač predao bez otpora - kaže naš sagovornik.

Fahrudin je uhapšen, dok je povređeni mladić prebačen u bolnicu gde je posle saniranja povreda pušten. Putnici su ostali da prespavaju u hotelu, a sinoć su vanrednim autobusom stigli u Beograd. Fahrudin je odranije poznat kao problematičan mladić.

KOCKAR SKAKAO PUTNIKU PO GLAVI I DOZIVAO ALAHA! Otkrivamo šta se dešavalo u Lastinom autobusu koji je otet u Nemačkoj

Foto: Alo.rs

Fahrudin Kahrović Foto: Fejsbuk

- On je čudan i tih mladić. Letos je otišao iz Srbije u Ofenbah gde je radio na građevini. Dolazio je s vremena na vreme u Srbiju, gde je radio kao konobar. Često se zaduživao i bio je strastveni kockar. Poznat je policiji zbog krađa i drugih sitnijih krivičnih dela. Njegov brat je poprilično problematičan. Iznenađeni smo za Fahrudina, jer nije važio za velikog vernika, niti fanatika i nije napadao ljude. Zbog čega je planuo u autobusu niko ne zna - navodi jedan njegov zemljak i dodaje da Fahrudin ima stariju sestru i četvoro mlađe braće.

Proletos identičan napad na istoj liniji

Gotovo identičan napad dogodio se u martu ove godine, takođe u „Lastinom“ autobusu na liniji Beograd-Dortmund. Mladić hrvatske nacionalnosti (25) iz Odžaka, ušao je u autobus kod Linca u Austriji. U jednom trenutku je iz čista mira nasrnuo na vozača (40) s manjim nožem i isekao ga po ruci i stomaku. Sumnjalo se na teroristički napad i nastala je prava panika, a zatim je rečeno da je reč o psihički nestabilnoj osobi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading