UMRO OD SRČANOG UDARA DOK JE SVIRAO FRULU! Sahranjen Veljko Ratković koji je pao tokom nastupa na Kupusijadi
Privatna arhiva

Mladić je sahranjen juče, u 13 sati, na Starom groblju u Kraljevu. Na večni počinak su ga ispratili otac, baka, najbliža rodbina, školski drugovi i prijatelji iz KUD „Kraljevačka riznica“. Njegova baka Ljiljana Ratković je najteže podnela oproštaj s unukom.

UMRO OD SRČANOG UDARA DOK JE SVIRAO FRULU! Sahranjen Veljko Ratković koji je pao tokom nastupa na Kupusijadi

Privatna arhiva

Veljko Ratković Foto: Privatna arhiva

- Preveliki je ovo gubitak za mene... Tugu ne mogu rečima da izrazim. Prolazim kroz teške trenutke... Hranila sam ga i odgajila, a sada ga više nema. Bio je razdragan, mio, vedar... Voleo je sport, košarku. Završio je školu za kompjutere i pokušao da upiše i fakultet, ali nažalost nismo imali novca da se dalje školuje - kroz suze je rekla neutešna baka.

Na telu nisu pronađeni tragovi povreda od udara struje, što je bila jedna od pretpostavki, niti ubodi od igle, a toksikološki nalaz se još čeka, potvrđeno je agenciji RINA u Višem javnom tužilaštvu u Čačku.

- Tužilac je naredio da se uradi toksikološka analiza jer su njegovi poznanici rekli da se družio sa sumnjivim društvom i da je navodno koristio narkotike. Naveli su i da je dosta vremena provodio u teretani, zbog čega analize treba da utvrde da li je eventualno uzimao steroide - kaže naš izvor.         

Podsetimo, mladić se tokom nastupa srušio na bini, pa je vozilom Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar Opšte bolnice u Čačku. Tamo su lekari nastavili reanimaciju, koja je započeta u sanitetu, ali nažalost nije bilo spasa, pa su mogli samo da konstatuju smrt.

Očevici nemilog događaja navode da je muzičar odjednom pao na sceni. Odložene sve manifestacije u Mrčajevcima u znak žalosti za mladićem.

Direktor KUD-a: Mislili smo da je imao epi-napad!

Ivan Gudić, direktor KUD „Kraljevačka riznica“, kaže da je bio u publici i pratio koncert kada je Veljko pao preko mikrofona dok je svirao frulu.

- Hitna pomoć je odmah došla, reanimirali su ga nekoliko puta. Lekari su najpre mislili da je imao epileptični napad. Niko nije pomišljao da će se sve tragično okončati - kaže Ivan Gudić, i dodaje da mu je majka preminula dok je bio mali.

- Veljko je bio divan i uzoran, odličan muzičar, godinama je član našeg KUD-a. Po završetku srednje škole ređe je dolazio na probe, jer je znao naš kompletan repertoar, ali se rado odazivao na svaki poziv za nastup, kao i ovog puta za Kupusijadu - navodi Gudić, dodajući da je ansambl iz Kraljeva imao 50 učesnika na Kupusijadi i da niko od njih nije primetio da je Veljku pozlilo niti da se oseća loše.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading