DOSIJE MOLER Crnogorsko tužilaštvo sumnjiči Belivuka za likvidaciju škaljarca Damira Hodžića
Foto: privatna arhiva

 

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore i Uprava policije utvrdili su da je kuća Ratka Živkovića u kojoj su ubijeni „škaljarac“ Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić u potpunosti demolirana nakon tog zločina kako bi se prikrili tragovi.

Damir Hodžić i Adis Spahić ubijeni su 14. oktobra prošle godine u kući u spuškom zaseoku Stanjevića Rupa u Crnoj Gori, istog dana kada je u Beogradu u Ritopeku likvidiran Lazar Vukićević.

Za dvostruko ubistvo sumnjiče se Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i državljanin Crne Gore nastanjen u Kragujevcu Ratko Živković, kao i još nekoliko zasad neidentifikovanih članova kavačkog kriminalnog klana.

DOSIJE MOLER Crnogorsko tužilaštvo sumnjiči Belivuka za likvidaciju škaljarca Damira Hodžića

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Crnogorski istražitelji utvrdili su da su se ubice potrudile da ne ostave tragove na mestu zločina tako što su bukvalno zidove gulili do cigle ili betona, a zatim su ih ponovo gletovali. Takođe su u kući menjali pločice, parket, vrata, nameštaj… Ipak, da i pored svega što su učinili nisu uklonili sve dokaze, svedoče pronađeni tragovi krvi i DNK tragovi koje su forenzičari izolovali i koji se trenutno veštače.

- Uprkos pokušaju osumnjičenih da sakriju tragove, utvrđeno je da je upravo ta kuća mesto zločina. Veštačenja su u toku, a mimo toga prikupljaju se i ostali dokazi. Upoređivane su i veštačene fotografije koje su ubice međusobno razmenjivale, a na kojima se u toj kući vide oštećeni - kaže izvor iz policije.

Belivuk se pravdao zbog ubistva Hodžića

Specijalno državno tužilaštvu u Crnoj Gori ranije je objavilo transkript razgovora Velje Nevolje sa saradnicima u Beogradu preko kriptovane aplikacije koji je nastao, kako se pretpostavlja, odmah posle ubistava. Belivuk je imao pseudonim „Soprano“, a Miljković „Kratos“. Hodžića su označili kao „Kasapa“, a Spahića kao „zeta“, što je i bio Hodžiću. Radulović je oslovljavan sa M.

- Brate, Zemo i Hell i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvatao svog, meni je zapao „Kasap“, „Kratos“ je hvatao „zeta“, „Hell“ je hvatao M. To što je „Kasap“ imao utoku i potegnuo, brate, to niko nije mogao da očekuje i ne može da se ispravi, to nikako, brate. Ja uopšte nisam hteo da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami bez obzira šta ste vi rekli tu u grupi. Ako se vidi i potegne, odmah se puca. Brate, to nema šta tu da se pravdamo - rekao je Velja.

Hodžić i Spahić likvidirani su po istom receptu po kojem su Belivuk i njegova banda ubijali žrtve po Beogradu. Namamili su ih na sastanak uz pomoć zarobljenog „škaljarca“ Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

- Hodžić je ubijen čim je sa Radulovićem, Živkovićem i Spahićem ušao u kuću. Belivuk ga je iz pištolja pogodio u glavu. Na Spahića, koji je krenuo da beži, istovremeno su fizički nasrnuli Miljković i Janković. Prvo su ga vezali, a onda i ubili. Tada su uhvatili i vezali i Radulovića. Sumnja se da je već iste noći ilegalnim putem prebačen u Srbiju - rekao je sagovornik iz istrage.

DOSIJE MOLER Crnogorsko tužilaštvo sumnjiči Belivuka za likvidaciju škaljarca Damira Hodžića

MUP Crne Gore

 

Inače, Belivuk i Miljković su upravo sa Kapetanovog telefona slali poruke i Lazaru Vukićeviću i namamili ga da dođe u kuću u Ritopeku, gde su ga svirepo ubili, a onda delove tela samleli u mašini za mlevenje mesa. Kapetan se od tada vodi kao nestao.

Šurak ga poveo u smrt

Ubijeni Spahić navodno nije imao veze s kriminalom. Kobnog dana, Hodžić ga je zvao da dođe po njega u Virpazar. Tražio je da ga odveze na sastanak sa Kapetanom (Radulovićem) i Živkovićem. Navodno, kada je zet došao po njega, Hodžić je prijateljima prosledio fotografiju falsifikovanog pasoša Živkovića, izdatog u Odžacima, na ime Predrag Đurđević, rekavši im da s njim ima sastanak. Već nakon sat vremena obojica su bili nedostupni.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading