Veštaka ismevali da je Šerlok Holms!
Alo

 

U Višem sudu u Beogradu juče je saslušan Marović, potpisnik izveštaja Telekoma, koji je suprotan navodima veštaka za telekomunikacije Dragomira Vasiljevića da je Marjanovićev telefon bio isključen 26 minuta kada se dogodio zločin.  U Telekomovom izveštaju se navodi da bi isključivanje telefona moralo da bude registrovano na mreži.

- Ukoliko je telefon isključen na regularan način, mreža registruje - rekao je Marović.

Na ročištu se govorilo generalno kako se telefoni ponašaju u određenim situacijama, a nije precizno odgovoreno da li je Marjanović palio ili gasio telefon u vreme zločina.  

Nikola Dumnić: Onda je mrmot zavio čokoladu!

Advokat Nikola Dumnić je rekao za Alo! da su stvari koje su dešavale na ročištu neozbiljne.

- Potpuno je nesporna činjenica da telefon koji je kritičnom prilikom koristio okrivljeni, uopšte ne predviđa mogućnost vađenja baterije. Samim tim, ono što Telekom, čak i ovaj nesretni veštak tretiraju kao neregularno isključenje, nije moguće. Kod drugog bilo kog oblika isključenja, i isključenje i uključenje bi bili detektovani u logovima sa mreže Telekoma. Toga u konkretnom slučaju nema i smatram da smo došli do potpuno nespornog zaključka da Zoran kritičnom prilikom nije isključivao mobilni telefon - rekao je Dumnić i upitao novinare u šali „ Da li ste ikada videli veštaka da vadi foliju od čokolade, onda je mrmot zavio čokoladu“.

Marović je ukazao je da se svako regularno gašenje telefona detektuje kod operatera i da detekcija može da izostane samo u slučaju neregularnog gašenja telefona, a to je vađenjem baterije.

Marjanovićevi branioci su na to ukazali da iz njegovog telefona ne može da se izvadi baterija kako što je slučaj sa većinom novih "smart" telefona.
Veštaka ismevali da je Šerlok Holms!

Alo

 

Potom se za reč javio Dragomir Vasiljević koji je postavio mnogobrojna stručna pitanja Maroviću, na koja on uglavnom nije imao odgovor ili bi rekao da u tom trenutku ne može da da precizan odgovor, što je dovodilo i do neprijatne tišine u sudnici.

Veštaka ismevali da je Šerlok Holms!

Foto: Alo.rs

Jelena Marjanović Foto: Fejsbuk

Vasiljević je u jednom trenutku izvadio i aluminijmsku foliju i upitao Marovića da li zna „ šta je to“.

- Da li znate da telefon postaje nedostupan kada se obmota folijom? – upitao je veštak.

To je izazvalo burnu reakciju odbrane, a zatim je u sudnici i došlo do smeha, kada je odbrana veštaka nazvala Šerlokom Homsom. Nasmejao se čak i Marjanović. 

-  Sudija, posle godinu dana rasprave došli smo do folije za čokoladu! Jel ima veštak još nešto u cegeru ? -  rekao je Marjanovićev advokat Nikola Dumnić, dok je Vasiljević insistirao na foliji.

Odbrana je negodovala i na pitanja veštaka govoreći da nismo na časovima elektrotehnike.

Podsetimo, Jelena Marjanović je nestala 2. aprila 2016. na nasipu u Borči, a njeno telo sa brojnim povredama pronađeno je sutradan u kanalu.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading