Vozač sa Karaburme zaslužuje doživotnu, a ne 10 godina zatvora!
Printscreen

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je juče sudu optužni predlog protiv Lazara Galića (38), koji je 18. jula u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi automobilom pokosio dečaka Stefana Balića (9), koji je pet dana kasnije preminuo u bolnici.

Osim Stefana, vozač je udario i njegovog mlađeg brata Luku (5), koji se oporavio od teških povreda, i njihovog oca Mihaila.

Tužilaštvo je optužnim predlogom zatražilo od suda da Galića osudi na kaznu od 10 godina zatvora. Kao razlog navedena su dva krivična dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povređenima u saobraćajnoj nesreći, budući da je vozač posle udesa pobegao.

Za prvo delo tužilac je zatražio kaznu od osam godina zatvora, a za drugo tri godine, što su maksimalne kazne za pomenuta krivična dela.

Takođe, zatraženo je i da se Galiću na pet godina zabrani upravljanje automobilom, kao i da mu se produži pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Vozač sa Karaburme zaslužuje doživotnu, a ne 10 godina zatvora!

Facebook

 

Boban Balić, deda nastradalog Stefana, kaže za Alo! da nije zadovoljan kaznom koja preti vozaču.

- Da se ja pitam, osudio bih ga na doživotnu! Ne samo njega, već sve vozače koji ubijaju decu na ulicama. Njemu preti 10 godina zatvora, ali to ne znači da će biti osuđen na toliko. Kazna može biti i manja. To je skandalozno i smešno. Kao da nisu uvažili to što je dva puta osuđivan za krivična dela u saobraćaju - smatra Boban.

Dodaje da se oseća loše jer je nemoćan da nešto promeni.

- Hoću samo da sedim i blenem u belinu zida, kao ludak. Bežim u samoću i prepuštam se svojim mislima. Ni Mihailo nije u boljem stanju. Jedino se majka mojih unučića drži - priča Balić.

Govoreći o mlađem unuku Luki, Boban kaže da je mališan bolje, ali da i dalje ništa ne razume jer je mali.

- Kad poraste, shvatiće da je nekad imao brata - podvukao je uplakani deka.

Sudiji preti otkaz za ukidanje pritvora

Osumnjičenom Lazaru Galiću najpre nije bio određen pritvor jer je sudija za prethodni postupak Radmila Đerić odbila predlog tužilaštva za pritvor.

Zbog te odluke veliki broj Beograđana protestovao je na Karaburmi, a ministarka pravde Maja Popović je krajem jula inicirala disciplinski postupak protiv sudije Radmile Đerić, koja bi zbog svoje odluke mogla da se suoči i s gubitkom posla.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading