ULOGA VLADE GEORGIJEVA U VELJINOM KLANU Rastin menadžer sa ženom prao krvave pare?
Alo

Dragan Sekulić, koji je promenio ime u Vlado Georgijev, inače član klana Veljka Belivuka, navodno je podrum pića u Loznici koji drži sa suprugom Slađanom (40) koristio za pranje krvavog novca Veljine grupe, saznaje Alo!.

Prema optužnici, pored tog lokala, oni su Velji na raspolaganje dali i vikendicu u Tršiću ,koju je on koristio za vežbanje gađanja iz vatrenog oružja.

- Sumnja se da je podrum pića korišćen za legalizaciju novca koji je klan zarađivao otmicama, dilovanjem droge i ubistvima. Policija je nastavila da češlja taj lokal u potrazi za dokazima koji bipotkrepili sumnje – navodi naš izvor.

Kako je ranije objavljeno, Vlado Georijev je vikendicu u Tršiću kupio nakon što je dobio otkaz u policiji. Navodno, to mesto je izabrao jer u njemu „nema mnogo sveta“.

Mesarova odbrana ne odgovara na optužnicu

Specijalnom sudu u Beogradu do sada je stiglo tek sedam odgovora na optužnicu koja je podignuta protiv ukupno 30 pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Pojedini branioci optuženih za ubistva uopšte ne žele da podnose odgovore jer im još nije dostavljena dokumetacija iz Francuske koja se tiče naredaba tamošnjih sudova za zaplenu podataka s aplikacije „Skaj“, a koju je prema sumnjama srpskog tužilaštva, ova grupa koristila u izvršenju krivičnih dela.

Odgovor na optužnicu neće podneti odbrana Marka Miljkovića, koja smatra da je za to neophodno da se pribave prevedene odluke francuskih sudova, odnosno datirane naredbe o zapleni podataka i drugo.

-  Sumnja se da su Belivuk i njegovi saradnici u okolini vikendice vežbali gađanje iz snajperske puške. Znali su da ljudi ne prolaze često tuda i to im je odgovaralo. Ispod te omanje kuće pogled puca na prostranstvo šume, gde su kriminalci ispaljivali hice u bukve, hrastove, grabove... - objašnjava naš sa-govornik.

Georgijev i njegova supruga Slađana živeli su u iznajmljenom stanu u Humskoj 6 u Beogradu, nedaleko od stadiona Partizana.

- Zasad je utvrđeno da je Slađana motrila na okolinu i javljala svom suprugu ako primeti nešto sumnjivo u blizini. Oboje su koristili mobilne telefona s aplikacijom „Skaj“ i na taj način javljali šefu neophodne informacije - podvlači izvor.

On dodaje da je policija pretresom njihovog stana pronašla više neoborivih dokaza.

- Najpre je nađen pištolj „glok“ i 16 metaka. Pored toga, navodno su pronađeni i fragmenti ljudske lobanje, bejzbol palice, određena količina drogei snajperska puška. Zanimljivo je da nigde nije bilo kamera za video-nadzor. Pretpostavlja se da su to naredili Belivuk i Miljković jer nisu želeli da se zna ko i kada ulazi u njihovu bazu.

ULOGA VLADE GEORGIJEVA U VELJINOM KLANU Rastin menadžer sa ženom prao krvave pare?

Alo

 

Inače, Vlado Georgijev navodno je bivši menadžer repera Stefana Đurića Raste, s kojim je bio i na nekoliko nastupa. Kako se pisalo, dok je Rasta bio u pritvoru, Georgijev je vozio njegov „mercedes“.

Ekonomisti po struci

Vlado Georgijev i Slađana Sekulić navodno imaju visoku školsku spremu i ekonomisti su po struci.

- Upravo zbog toga se sumnja da su učestvovali u legalizaciji novca jer su dobro upravljali finansijama. Policija zasad ne smatra da imaju krv narukama, ali će odgovarati za udruživanje s kriminalnom grupom, kao i zbog pranja para ukoliko se to dokaže - navodi naš izvor.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading