USIJANJE Funkcioner iz MUP-a zataškavao ubistva Velje Nevolje, na skaju bio potpisan kao "ŠERIF"
Foto: Shutterstock/Rainer Fuhrmann/tanjug/Rade Prelić

 

Izvor našeg lista navodi da su članovi kriminalne bande Belivuk-Miljković koji nisu direktno učestvovali u ubistvima i u sakaćenju tela žrtava odlučili da otkriju imena pomagača da bi se izborili za manju zatvorsku kaznu.

Kako je jedan od njih rekao na saslušanju, Šerif je imao važnu ulogu u saradnji s klanom jer je koristio telefon s aplikacijom „Skaj“.

- Veljin vojnik koji je uhapšen s ostatkom grupe otkrio je da je Šerif telefon sa aplikacijom „Skaj“ koristio za komunikaciju sa njima. Navodno, visoki državni funkcioner je za grupu obezbeđivao potrebna sredstva za izvršavanje krivičnih dela i prikrivao tragove pomoću sebi bliskih ljudi koji su takođe na visokom položaju u državi - navodi naš izvor blizak istrazi.

USIJANJE Funkcioner iz MUP-a zataškavao ubistva Velje Nevolje, na skaju bio potpisan kao

MUP

Vikendica u Ritopeku u kojoj su ubijane žrtve

 

Produžen im pritvor za još 30 dana

Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim članovima njihove grupe juče je produžen pritvor za još 30 dana. Odluka da ostanu iza rešetaka donesena je zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog bojazni da će ponoviti krivično delo. Jedan od razloga je i to što je način na koji su vršili zločine uznemirio javnost, koja može da ugrozi pravično vođenje postupka.

 

Drugi ključni svedok i saradnik klana, a čije se ime čulo na poslednjem saslušanju Veljine grupe, navodno je operativac Dragoslav Damjanović Coka, za koga se sumnja da je ganjao pokojnog inspektora Dejana Jovića nakon ubistva Vlastimira Miloševića na šinama 2017. godine i hapšenja Belivuka i Miljkovića.

- Jović je radio na slučaju likvidacije Miloševića, zbog čega mu je Coka svakodnevno disao za vratom zbog Velje i Miljkovića. Damjanović je navodno bio i član grupe „Mangusta“, koja je radila na praćenju članova škaljarskog i kavačkog klana, a osnovala ju je bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović - navodi naš izvor.

USIJANJE Funkcioner iz MUP-a zataškavao ubistva Velje Nevolje, na skaju bio potpisan kao

Promo

Dijana Hrkalović

U svojstvu svedoka s policijom je razgovarala i ljubavnica Velje Nevolje. Ona je navodno pristala na potpunu saradnju s nadležnim organima i spremna je da otkrije sve što zna.

- Sumnja se da je ona policiji pokazala fotografije monstruoznih zločina koje joj je Belivuk slao, kao i brojne video-klipove na kojima se vidi kasapljenje žrtava u vikendici u Ritopeku. Osim toga, Belivukova ljubavnica je navodno otkrila i s kim se sve njen izabranik sastajao, kao i kakve je zločinačke planove s tim osobama pravio - objašnjava naš sagovornik.

Optužnica upućena advokatima i tuženima

Optužnica protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića juče je upućena braniocima i tuženima. Dvojac i njihovi saradnici sumnjiče se za udruživanje, teška ubistva, otmice, držanje oružja i trgovinu drogom.

Konkretno, Belivuk i Miljković sumnjiče se za pet ubistva, držanje oružja i eksploziva, za otmice i proizvodnju i prodaju droge.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading