SMRT ČUVENOG BEGUNCA U "ZABELI": Slaviša Karabašević nađen mrtav
Facebook

Pretpostavlja se da je smrt nastupila usled infarkta, ali će tačan uzrok biti poznat nakon obdukcije, koju je naložio viši javni tužilac.

Karabašević je na zatvorsku kaznu osuđen u odsustvu, jer se čak 14 godina nalazio u bekstvu. Čak dva puta je oslobođen nakon suđenja 2003. i 2005. godine, ali je treći put, 2018. godine, osuđen na devet godina zbog ubistva i prevare, što je potvrdio i Apelacioni sud.

Međutim, on je još 2005. godine, pošto je bio pušten iz trogodišnjeg pritvora da se brani sa slobode, pobegao iz zemlje. Umesto da se skriva od javnosti, on je u Sevastopolju, na Krimu, otvorio restoran "De Slaviš" i svoje kulinarsko umeće promovisao preko društvenih mreža i po medijima.

Prema Interpolovoj poternici, uhapšen je 5. avgusta 2019. godine u Sevastopolju, da bi Srbiji bio izručen u martu prošle godine i upućen u "Zabelu", na izdržavanje kazne. On je tražio ponovno suđenje, jer je prethodni postupak vođen u njegovom odsustvu, što mu je i uvaženo i zakazan je glavni pretres, ali se on sada obustavlja, zbog njegove smrti.

Karabašević je osuđen jer je 2002. godine ubio Žeželja u ataru sela Melnica kod Petrovca na Mlavi, ispalivši mu u glavu i telo pet hitaca iz pištolja „duga devetka“. Nakon toga je nazvao Elvisovog prijatelja koji živi u Nemačkoj i rekao mu da je ovaj uhapšen i da treba da pošalje 7.500 evra za advokata. Prijatelj je poslao novac, koji je Karabašević potrošio i kasnije osuđen i za prevaru na godinu i po dana, što je pridodato kazni za ubistvo, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od devet godina zatvora.  

Motiv

Ostalo je nepoznato zašto je Karabašević ubio Žeželja, jer on prilikom saslušanja pred istražnim organima i na sudu, nije priznao zločin. Jedino što je poznato jeste da su njih dvojica ceo dan i noć pili po lokalnim kafićima.

Prijatelji

Pošto se u Sevastopolju pročulo da Karabaševića traže zbog izdržavanja zatvorske kazne, njegovi prijatelji ustali su u njegovu odbranu, jer su verovali u njegove priče da je ratovao protiv separatista na Kosovu.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading