ŠOK OTKRIĆE  Žena krunski svedok videla ko je Aleksu udario flašom u glavu
Alo Arhiva

 

Danijela sumnja da su ovi propusti u istrazi namerni, a kao osnov za takve tvrdnje navodi rodbinsko-kumovske veze Miljane S. sa Ivanom Mitrovićem, šefom Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu! 

- Sumnjam da Ivan Mitrović štiti pravog krivca i da najverovatnije ima udela u tome što je moj sin već 73 dana u pritvoru, iako se na snimku iz restorana vidi da Aleksu nije ni dotakao! Miljana je direktni očevidac jer je bila na pola metra od mladića koji je udario Aleksu flašom u glavu, ali nije saslušana ni u policiju niti u tužilaštvu, kao i brojni neposredni svedoci. Miljana je u rodbinsko-kumovskoj vezi sa Mitrovićem zbog čega sumnjam da su umešani u opstrukciju istrage - kaže Danijela, koja je medijima poslala dijagram iz koga se vidi da Miljanina familija radi u pravosuđu.  

- Miljanin rođeni brat Marko je stric slavljenice na čijem se rođendanu dogodila tuča. Marko je oženjen Marijom, koja je kuma tužioca Mitrovića. Marijin brat Vladimir radi u tužilaštvu u Aleksincu, dok je Mitrovićeva supruga sudija u Nišu. Na snimku se vidi da Miljana pokušava da odvoji napadača od Alekse i da se posle toga panično drži za glavu. Sa snimka iz dvorišta je jasno da je Miljana uznemirena, kao i ostali članovi njene porodice. Međutim, izbrisano je 89 sekundi sa tog snimka zbog čega sumnjam da se prikriva osoba koja je ušla iz dvorišta i zadala kobni udarac - navodi Ognjenova majka.  

PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Aleksa Stojemenović

Kako saznajemo, Više javno tužilaštvo u Nišu nije tražilo veštačenje celog risivera iz restorana, već samo kamere broj šest sa terase. Veštačenje treba da utvrdi da li je minut i po isečen i sklonjen. 

Veštak: Tuča preko Alekse trajala tri minuta,  Ognjen nije mogao da udari Aleksu iza uva  

Sudski veštak koji nam je analizirao video-snimak kaže da može da se uoči osoba koja je zadala udarac flašom. 

- Detaljnim pregledom snimka uočen je još jedan udarac u zadnju stranu vrata Alekse, koji je mogao da bude koban, a koji je zadat pre udarca flašom. Ne vidi se koji je predmet u ruci, ali po načinu držanja može da se nasluti da je reč o piksli. Pregledom snimka uočio sam osobu koja je zadala udarac flašom. Slika je doduše nejasna, ali policija ima metode prepoznavanja - kaže veštak, koji je zbog svog posla insistirao na anonimnosti i ističe da se matematičkim proračunima, uz korišćenje standardnih proporcija ljudskog tela, lako može izračunati da li je bilo kontakta imeđu dve osobe. 

- Nemoguće je da je Ognjen (visina 173 centimetra) udario Aleksu (visina 192 centimetra) u potiljak. Ako uzmemo u obzir da je rastojanje između njih minimum 50 centimetara i da je ruka kod osobe visine 173 centimetra, sa stisnutom pesnicom, u proseku oko 55 centimetara, kao i da je podignuta pod uglom od 45 stepeni i da u trenutku zamaha nije potpuno ispružena onda se u trenutku zamaha rastojanje povećava. Ognjen savija noge u čučanj i ide unazad, dok jedan gost povlači Aleksu ustranu, i to unazad. To dodatno povećava rastojanje za još 20 centimetara. Sve to dokazuje da nije moglo da dođe do kontakta jer je ruka prošla u visini grudne kosti i da nedostaje bar 15 centimetara za kontakt. Ognjen bi morao da ima ruke koje su 25 centimetara duže od standardnih proporcija da bi mu zadao udarac u zadnju stranu vrata, iza uha – kaže veštak.   

Alo Arhiva

Miljana S. se drži za glavu posle tuče

Naš sagovornik navodi da je Aleksa trznuo glavom u trenutku kada je hteo da eskivira jedan udarac i kada ga je jedan gost povukao unazad. On ističe da slike jasno pokazuju da je Ognjenova ruka ispod Aleksine brade i da je u pitanju promašaj. 

- Detaljnom analizom snimka jasno se uočava flaša zelene boje kojom gost udara Aleksu u levu stranu vrata. Odmah posle događaja se pričalo da je Aleksu neko šutirao i da je jedan gost morao čak da legne preko njega da bi ga zaštitio od šutiranja i tuče koja se nastavila. Snimak ukazuje da je tuča preko Alekse trajala puna tri minuta. Postoji velika mogućnost da je neko od prisutnih šutnuo Aleksu u vrat dok je ležao na terasi. Međutim, policija i tužilaštvo još nisu saslušali sve očevice tuče, pre svega odrasle koji su gledali tuču, razdvajali učesnike, pa čak i učestvovali u opštem metežu. Od tragičnog događaja je prošlo dva i po meseca, ali policija nije otkrila ko je osoba sa flašom niti osoba sa pikslom. Nisu podnete prijave protiv svih učesnika tuče, već se to radi selektivno – objašnjav veštak upućen u ovaj slučaj.

Komentari (1)

Loading
marija

30.07.2021 12:38

Bravo Danijela ,napokon istina ,krajnje je vreme bilo ,samo napred podrska do kraja