BANE KOLORADO NAJTRAŽENIJI SRPSKI BEGUNAC Za informacije o bosu narko-kartela "Sarma" nude ogromnu svotu novca
Printscreen/ Interpol Peru

Branko Dragićević, zvani Bane Kolorado, jedan je od najtraženijih begunaca u Peruu, a zvaničnici te zemlje već godinama nude nagradu od oko 25.000 dolara za informaciju koja je bi dovela do hapšenja ovog Srbina, za kog tvrde da je vodeći narko-bos.

Kako navode tamnošnji mediji, on je u bekstvu od 2015. godine, kada je uhapšeno 12 članova njegove kriminalne grupe "Sarma" prilikom transporta više od 200 kilograma najčistijeg kokaina.

- Dragićević, koji ima srpski pasoš, još 2015. je identifikovan kao jedan od najbitnijih ljudi u švercu kokaina koji morskim putem u Evropu stiže iz Perua i Paname. Hapšenjima koja su izvedena počela je istraga protiv njegove kriminalne grupe - preneo je portal Caretas.pe i naveo da je on i dalje u bekstvu.

Kako navode, njegova kriminalna grupa "Sarma" označena je kao jedna od najozbiljnijih u Peruu. Kada su uhapšeni pripadnici njegove grupe, uspeo je da pobegne, da napusti teritoriju Perua i od tada mu se gubi svaki trag. Ipak, tokom zaplene droge otkriveno je da je kokain koji je on švercovao tada navodno nosio oznaku leptira i golubice.

Iako je raspisana poternica za njim, kao i velika novčana nagrada, Bane Kolorado već godinama uspeva da pobegne službama bezbednosti, a pojedini sumnjaju da oko sebe ima ljude koji ne žele da ga cinkare. Kako navode on je trenutno jedan od pet najtraženijih begunaca u Južnoj Americi za kojima je raspisana Interpolova poternica.

Baneta Kolorada opisuju kao čoveka koji ima odlične veze sa proizvođačima kokaina i koji se tokom godina oslobodio posrednika za kupovinu, ali čak i za transport droge brodovima u Evropu. Navodno, sve poslove vodi sam, a toliko je moćan i bogat da čak finansira tovare kokaina.

Mediji navode i da je on blisko sarađivao sa jednim od vođa klana Amerika Zoranom Jakšićem, koji je nedavno osuđen u Peruu na 25 godina zatvora zbog šverca droge, kao i zbog toga što je zajedno sa članovima klana Sinaloa pripremao bekstvo iz zatvora tako što je finansirao kopanje tunela.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading